В ОП визнали необхідність внесення змін у процес проведення мобілізації
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП визнали необхідність внесення змін у процес проведення мобілізації

Військові ЗСУ

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, модель проведення мобілізації в Україні необхідно змінити. 

Що відомо про позицію ОП стосовно змін у процес проведення мобілізації

Представник ОП підкреслив, що тему мобілізації в Україні і пов’язані із цим проблеми часто використовують кремлівські пропагандисти.

Потрібно внести певні корективи в моделі проведення мобілізації, - підкреслив Подоляк.

За його словами, наразі Україна перебуває у психоемоційній ямі, оскільки 2 роки масштабної війни - це дуже тривалий час.

Він додав, що в таких умовах люди хочуть почути більш чіткі відповіді на такі запитання:

  • які будуть правила;

  • хто буде мобілізований;

  • щодо тренінгів та навчальних програм.

Президент хоче, щоб військові відповідали не просто на абстрактні питання, а на конкретні щодо термінів, щодо того, як проходитиме навчання, щодо того, як люди мобілізуватимуться і демобілізуватимуться і все, що стосується грошового забезпечення, соціальні виплати сім'ям чи соціальні виплати військовим, - пояснив Подоляк.

Він наголосив, що такі питання потребують врегулювання, тому що на різних етапах виникають потреби у змінах.

Що відомо про вирішення питання із мобілізацією в Україні

В Україні заплановано низку істотних змін, які стосуються мобілізації та демобілізації. Відповідний план можуть підготувати вже наступного тижня.

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. У його ході одним з ключових стало питання мобілізації.

Він доручив міністру оборони Рустему Умєрову та головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному підготувати комплексні рішення.

Пізніше глава держави під час спільної пресконференції з президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом уточнив, що йдеться про комплексний план мобілізації в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?