В ОП засудили заяви західних країн про втому від війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП засудили заяви західних країн про втому від війни в Україні

Офіс президента
Джерело:  Politico

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розкритикував заяви деяких західних політиків та висопосодавців про загальну втому від розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України. 

В ОП заперечують втому від війни та ймовірність поступок РФ

За інформацією журналістів видання, керівник ОП різко розкритикував заяву прем'єр-міністра Італії Джорджії Мелоні про втому багатьох на Заході від війни в Україні.

Навіть якщо є люди, які відчувають цю втому, я впевнений, що вони не захочуть прокинутися завтра в світі, де буде менше свободи і менше безпеки, а наслідки цього триватимуть десятиліттями... задумайтеся на хвилинку: якби Великобританія в 1939 році відчула втому від Польщі, або якби США... відчули втому від Британії, існувала б така річ, як Польща сьогодні, Британія чи Європа, якою ми бачимо її зараз? Ми не могли дозволити собі втому ні тоді, ні зараз. Це обов'язково повториться, якщо ці люди з "втомою" перестануть підтримувати Україну, - наголосив Єрмак.

Автори матеріалу зазначають, що український контрнаступ зайшов у глухий кут, що породило прогнози щодо замороження розв’язаної Кремлем злочинної війни, оскільки у Кремлі сподіваються, що загострення ситуації на Близькому Сході та президентські вибори в США у наступному році відвернуть міжнародну увагу від України.

Що кажуть в ОП

Однак глава ОП зазначає, що Україна ніколи не буде жити в режимі “замороженого конфлікту”.

Єрмак підкреслив, що заяви про втому від війни вдарять не тільки по Україні, а й по західних партнерах.

Говорячи про необхідність підтримувати запаси снарядів та інших боєприпасів через союзників у США та Європі, він визнав, що виникає певний дефіцит. 

Під час війни є великий дефіцит, і я думаю, що в наші дні неможливо покрити 100% ваших військ або отримати все, що вам потрібно, тому що війна є війна - вам завжди чогось не вистачає. Ось чому ми хочемо збільшити внутрішнє виробництво боєприпасів за підтримки наших союзників, - пояснив представник ОП.

При цьому Єрмак категорично заперечує заяви про відправку зброї з України бойовикам ХАМАС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?