В Оренбурзі РФ сиренами оголосили масову евакуацію через прорив дамби — відео
Категорія
Події
Дата публікації

В Оренбурзі РФ сиренами оголосили масову евакуацію через прорив дамби — відео

потоп
Джерело:  online.ua

Міська влада 500-тисячного Оренбурга оголосила масову евакуацію через погіршення ситуації з повінню. Поки що евакуації підлягають тільки кілька районів міста.

В російському Оренбурзі оголосили масову евакуацію

Увага, оренбуржці! У місті звучить сирена. Це не навчальна тривога. Проводиться масова евакуація! Паводкова ситуація в Оренбурзі вкрай небезпечна, — заявив у своєму зверненні до жителів мер міста Сергій Салмін.

За словами мера міста, від початку доби рівень води в річці Урал піднявся на 40 см і сягнув небезпечної позначки в 1143 см.

Насамперед евакуюватися закликають мешканців найближчих до річки районів — ЖК Гранд-парк, селищ ім. Куйбишева і Сонячне, 23-го і 24-го мікрорайонів, Авіамістечка і Овчиного містечка.

Терміново евакуюйтеся. Візьміть із собою документи, ліки, речі першої необхідності та негайно залиште будинки. Ситуація критична, не втрачайте час! — заявив Салмін.

Також SMS-повідомлення із закликом до евакуації жителям міста розсилає регіональне управління МНС.

Що відомо про затоплення Росії

Повінь у Росії триває й затоплює дедалі більше регіонів.

Згідно з останніми даними, вранці 12 квітня владі РФ довелося евакуювати село Камінське в Курганській області Росії. Саме там рівень води там піднявся за ніч на 1,4 метра.

Як заявив місцевий губернатор Вадим Шумков, уже незабаром повінь може досягти Кургану.

Ба більше, повідомляється, що в Оренбурзі рівень води в річці Урал піднявся до 1143 см, паводок дійшов до багатоквартирних будинків. За ніч в Оренбурзькій області затоплено ще близько 3 тисяч будинків, проводиться масова евакуація.

Також як повідомляють місцеві телеграм-канали, паводок дістався вже до Західного Сибіру — наразі затоплені три області. Наразі відомо, що суттєво піднявся рівень води в річці Томь, на якій розташовані Томськ і Кемерово.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?