У Росії почало затоплювати Сибір — відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Росії почало затоплювати Сибір — відео

затоплення Р
Джерело:  online.ua

Дедалі більше населених пунктів країни-агресорки РФ опиняються під водою внаслідок масштабних повеней та прориву дамб. Цього разу паводок накрив західний Сибір.

Сибір також йде під воду

Як повідомляють місцеві телеграм-канали, паводок дістався вже до Західного Сибіру — наразі затоплені три області.

Наразі відомо, що суттєво піднявся рівень води в річці Томь, на якій розташовані Томськ і Кемерово.

Томській області підтоплено понад 100 будинків, три населені пункти відрізано від міста. У Кемеровській області з берегів вийшла річка Мрассу, затоплено селище Усть-Кабирза. На відео жителі розповідають, що вода змила худобу, споруди та господарський інвентар. У Новосибірській області підтоплено 200 ділянок.

Окрім того, повідомляється, що в Тюменській області стартувала превентивна евакуація населення з деяких населених пунктів.

Місцева влада попереджає про можливий прорив дамб, які захищають великі населені пункти, їх зміцнюють.

Ситуація може суттєво погіршитися 20 квітня, а пік паводку припаде на 23 — 25 квітня.

Що відомо про затоплення Росії

Повінь у Росії триває й затоплює дедалі більше регіонів.

Згідно з останніми даними, вранці 12 квітня владі РФ довелося евакуювати село Камінське в Курганській області Росії. Саме там рівень води там піднявся за ніч на 1,4 метра.

Як заявив місцевий губернатор Вадим Шумков, уже незабаром повінь може досягти Кургану.

Ба більше, повідомляється, що в Оренбурзі рівень води в річці Урал піднявся до 1143 см, паводок дійшов до багатоквартирних будинків. За ніч в Оренбурзькій області затоплено ще близько 3 тисяч будинків, проводиться масова евакуація.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?