В Росії почали будувати нові підводні човни: Путін назвав головну причину
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії почали будувати нові підводні човни: Путін назвав головну причину

В Росії почали будувати нові підводні човни: Путін назвав головну причину
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін 23 серпня взяв участь в церемонії закладки бойових кораблів для ВМФ РФ - двох корветів, двох атомних і двох дизельних підводних човнів. За його словами, необхідність в таких судах обумовлена геополітикою.

Джерело: пресслужба Кремля

РФ почала будувати нові підводні човни

Згідно з останніми даними, російська влада розпочала будівництво атомних підводних човнів проекту 955А (тип "Борей-А") "Князь Потемкин" та "Дмитрий Донской".

Окрім того, стартувало будівництво великих підводних човнів (тип "Варшавянка") "Можайск" та "Якутск", і двох корветів типу "Стерегущий".

Під час церемонії президент РФ почав запевняти всіх присутніх, що країни потрібний "збалансований, високотехнологічний і боєздатний військово-морський флот", тому планується протягом наступних 6 років збільшити частку сучасних кораблів в ВМФ РФ до 70%.

"Такі відповідальні і масштабні завдання обумовлені геополітичним становищем нашої країни, її роллю в світових справах", - заявив Володимир Путін.

Що важливо розуміти, до ВМС РФ атомні підводні човни повинні поступити у 2026 і 2027 роках. Кожен з човнів буде нести по 16 міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) "Булава".

"Дизельні підводні човни, як заявляв у травні головком ВМФ РФ адмірал Микола Євмєнов, повинні надійти на Тихоокеанський флот в 2024 році. Обидва човна будуть озброєні ракетним комплексом "Калібр-ПЛ". Корвети "Грозный" і "Буйный" планується передати флоту РФ до 2028 року, їх основне озброєння - ракети "Калібр-НК" або "Уран", - йдеться в повідомленні на сайті Кремля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?