В Telegram стався масштабний збій
Категорія
Події
Дата публікації

В Telegram стався масштабний збій

Telegram
Джерело:  online.ua

Месенджер Telegram раптово перестав працювати ввечорі в суботу, 8 червня. 

Головні тези:

  • Месенджер Telegram зазнав масштабного збою, призвівши до втрати можливості відправки повідомлень та розміщення контенту.
  • Використання російськими прокремлівськими акаунтами для поширення дезінформації та впливу на політичну ситуацію в Європі.
  • Telegram став центральним вузлом для пропагандистських груп, які використовують його для поширення контенту в соціальних мережах.
  • Незважаючи на обмеження, Європейські чиновники мають складності у боротьбі з проросійською пропагандою через Telegram.
  • Збій у роботі Telegram в Україні викликав обурення через можливу загрозу приватності користувачів та передачу даних ФСБ.

Що не так із роботою Telegram

Зазначається, що популярний месенджер не може підключитись до мережі і через це користувачі втратили можливість відправляти повідомлення та розміщувати контент.

За інформацією аналітиків сервісу Downdetector, про проблеми із роботою Telegram вже повідомили близько 30 тис користувачів.

  • 67% скаржаться на проблеми з інтернет-з'єднанням;

  • 30% - на проблеми з застосунком;

  • 2% - на проблеми під час входу;

  • 1% - на проблеми з відправкою повідомлень.

Підкреслюється, що найбільша кількість скарг надходить від користувачів зі США, однак проблеми із використанням застосунку спостерігаються і в Україні.

Що відомо про проблеми із використанням Telegram в Україні

Російський месенджер Telegram став ключовою зброєю прокремлівських акаунтів у поширенні дезінформації, спрямованої на підрив підтримки України в ЄС.

Нещодавно співробітники російської розвідки використовували його для вербування дрібних злочинців для проведення диверсій у європейських столицях.

Це викликає невдоволення європейських чиновників, які зробили боротьбу з фейковими новинами своїм головним пріоритетом напередодні загальноконтинентальних виборів у червні. Незважаючи на всі свої нові повноваження щодо регулювання інформації в Інтернеті, вони практично безсилі обмежити Telegram.

Типова проросійська пропагандистська кампанія спирається на шквал онлайн-технік. До них відносяться публікації у соціальних мережах, статті у державних ЗМІ, сфабриковані новини, що імітують зовнішній вигляд законних веб-сайтів, а також анонімні коментарі до реальних.

Telegram функціонує як центральний вузол у цій екосистемі, своєрідний міст, який пропагандистські групи використовують для поширення свого контенту в активні соціальні спільноти з метою донести свою інформацію до більш широкої аудиторії.

Месенджер Telegram не захищає персональні дані користувачів та зберігає навіть видалені повідомлення. Журналісти online.ua спробували з’ясувати, чи може особиста інформація українців потрапити до ФСБ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?