В Україні графіки відключень світла 28 липня діятимуть лише 4 години
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні графіки відключень світла 28 липня діятимуть лише 4 години

Світло
Джерело:  Укренерго

28 липня графіки погодинних відключень світла будуть застосовуватись лише 4 години.

Головні тези:

  • 28 липня графіки відключень світла будуть застосовуватись лише 4 години, що свідчить про зниження напруги в енергетичній системі.
  • Кінець аномальної спеки дозволить зменшити споживання електроенергії, що покращило ситуацію в енергетиці України.
  • За керівництвом Володимира Кудрицького НЕК Укренерго передбачає зменшення жорсткості графіків відключень електроенергії на наступні тижні.
  • Вихід з ремонту енергогенеруючих потужностей додав системі потужностей та скоротив дефіцит електроенергії в Україні.
  • Прогнозується покращення ситуації в енергетиці в найближчі декілька тижнів за умови відсутності нових пошкоджень електростанцій через обстріли РФ.

28 липня електроенергію економитимуть в одну чергу

Спочатку в ДТЕК заявили, що за вказівкою "Укренерго" графіки відключень завтра застосовуватимуться з 18:00 до 22:00.

Завтра, 28 липня, з 18:00 до 22:00 діятиме одна черга відключень. В інші години — без обмежень, — зазначили пізніше в "Укренерго".

Графіки відключень світла стануть менш жорсткими у серпні

Найскладніший період літа, ймовірно, вже позаду. Станом на зараз є можливість застосовувати графіки відключення світла рідше.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький на брифінгу в "Українському медіацентрі".

У нас є всі причини очікувати, що найскладніший період літа — уже позаду. Ми пройшли дуже складні пару тижнів і зараз дійсно ситуація покращилася.

Він зазначив, що це передусім пов’язано з тим, що спала абсолютно аномальна та рекордна спека, а отже — зменшилося споживання електроенергії.

Кудрицький також зауважив, що ситуацію в енергетиці також покращив вихід з ремонту певних енергогенеруючих потужностей, які додали системі потужностей та скоротили дефіцит.

Тому замість складного режиму 3-4 черги — ми маємо 1-2, які застосовуються залежно від часу. В деякі години дефіцит може бути менший, в деякі — трохи більший. А в деякі — ми навіть маємо можливість не запроваджувати ніяких обмежень електроспоживання.

Володимир Кудрицький

Володимир Кудрицький

Голова правління НЕК "Укренерго"

До того ж Кудрицький зауважив, якщо не буде якихось нових масштабних пошкоджень електростанцій — то ситуація матиме тенденцію до покращення. Принаймні, у наступні декілька тижнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?