В Україні не вимикатимуть світло зранку 7 липня. Як діятимуть графіки
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні не вимикатимуть світло зранку 7 липня. Як діятимуть графіки

В Україні не вимикатимуть світло зранку 7 липня. Як діятимуть графіки
Джерело:  Укренерго

7 липня українці зранку знову матимуть світло. Однак графіки відключень будуть застосовані в другій половині дня.

Головні тези:

  • Українці 7 липня матимуть світло зранку, але графіки відключень застосовуватимуться у другій половині дня.
  • Заходи обмеження споживання світла не діятимуть з 7:00 до 15:00, проте з 00:00 до 7:00 і з 15:00 до 24:00 обленерго будуть застосовувати дві черги відключень одночасно.
  • Українська енергетика зазнала серйозних пошкоджень через російські удари, що призвело до значного дефіциту електроенергії.

Як діятимуть графіки відключення світла в Україні 7 липня

Заходи обмеження споживання завтра не будуть діяти з 7:00 до 15:00. Однак з 00:00 до 7:00 і з 15:00 до 24:00 обленерго будуть застосовувати дві черги відключень одночасно.

Живлення об’єктів критичної інфраструктури не обмежується, — наголосили в компанії.

6 липня вперше за довгий час НЕК "Укренерго" також скасовувала погодинні відключення протягом дня. Графіки відключень електроенергії не діяли з 10:00 до 16:00.

Відключення світла в Україні

Українська енергетика зазнала дуже значних пошкоджень через російські удари. Росіяни знищили великі українські ТЕЦ та ТЕС, а також вивели з ладу Дніпровську гідроелектростанцію.

Ці пошкодження спричинили суттєвий дефіцит електроенергії в енергомережі України, а тому "Укренерго" довелося запроваджувати графіки відключення світла.

Як заявляли в енергокомпанії Yasno, за базовим сценарієм, взимку українці можуть щодня бути без світла по 12 годин.

Водночас в Міністерстві енергетики України заявляли, що поки зарано робити прогнози щодо тривалості відключень світла взимку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?