В Україні оновили умови отримання громадянства
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні оновили умови отримання громадянства

Міністерство освіти і науки України
україна

Особи, які подаватимуться на отримання громадянства України, складатимуть два іспити.

Для набуття громадянства потрібно скласти іспити з основ Конституції та історії України

Про нововведення повідомили в Міністерстві освіти і науки України.

Відтепер особи, які хочуть отримати громадянство України, мають скласти іспити з основ Конституції України та історії України, — повідомили в МОН.

Це рішення зокрема стосується:

  • іноземців;

  • осіб без громадянства;

  • тих, хто набув громадянство, але має право протягом двох років скласти іспит (це пов'язано з відтермінуванням у зв'язку з проходженням військової служби за контрактом, визначних заслуг перед Україною тощо).

Особливості реєстрації та складання іспитів:

  • для реєстрації необхідно створити електронний кабінет та подати заявку в електронній формі,

  • іспит складатиметься з двох частин та проводитиметься комплексно протягом однієї сесії у формі тестування (20 завдань з основ Конституції України та 25 завдань з історії України).

Детальніший алгоритм та умови проведення іспиту ми опублікуємо після ухвалення та впровадження низки наказів, положень, організаційних заходів, — повідомили в міністерстві.

В Україні реформують механізм здобуття водійських прав

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що найближчим часом в Україні втричі зменшиться кількості сервісних центрів МВС.

Під час реформування механізму отримання прав планується мінімізувати корупцію під час навчання та складання іспитів на водійські права.

До сервісів МВС у мене є деякі зауваження. Насамперед це стосується послуг, які надають підрозділи Головного сервісного центру. На сьогодні назріло питання, яке стосується практично кожного громадянина України, — чистота і прозорість складання теоретичних і практичних іспитів на водіння автотранспортом, — розповів він.

За його словами, планується мінімізувати отримання водійських ліцензій без відповідного навчання і без відповідного чистого складання цих іспитів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?