В Україні випускають аналог іранського "Шахеда"
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні випускають аналог іранського "Шахеда"

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України
український дрон

Як офіційно підтвердив глава Мінстратегпрому Олександр Камишін, в Україні уже декілька місяців поспіль серійно випускають далекобійний дрон-камікадзе, який схожий на іранський "Шахед".

Україна має на озброєнні свою версію “Шахеда”

За словами Олександра Камишіна, наша країна ще 7 років тому мала відповідні розробки, які чомусь не випускались.

Ми запустили виробництво в серію. Зараз виробляємо їх десятками. Наступного року Збройні сили можуть отримувати більше тисячі таких дронів, які летять на 1000+ кілометрів, - розповідає міністр.

Згідно з його даними, станом на сьогодні українська оборонна промисловість має змогу випускати десятки таких дронів-камікадзе, а надалі буде нарощувати свої потужності.

Окрім того, Олександр Камишін також підтвердив заяву глави держави Володимира Зеленського, що ОПК може наступного року виробити мільйон FPV-дронів.

Що Зеленський говорив про виробництво дронів у 2024 році

Український президент під час підсумковій пресконференції заявив про те, що на Україну незабаром очікує справжній прорив у виробництві дронів.

За його словами, мільйон українських безпілотників буде вироблено у 2024 році.

Я позитивно ставлюся і до збільшення виробництва дронів і спеціальних підрозділів. Має бути структура управління щодо управління дронами. Не радянська, а дуже проста, щоб використовувати швидко, – пояснив Володимир Зеленський.

Він також не приховує свого обурення тим, що на рівні логістики у Україні зберігається бюрократичний радянський процес, “коли 26000 дронів лежали на складі і не доїхали до фронту”.

Було дуже гучно на Ставці, але не може бути таких проблем. Я просто в шоці, як може не доїхати те, що вироблено нами, – наголосив Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?