В Україні зафіксували рекордний рівень споживання світла за опалювальний сезон
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні зафіксували рекордний рівень споживання світла за опалювальний сезон

Світло
Джерело:  Укренерго

Диспетчерський центр «Укренерго» від ранку 9 січня зафіксував рекордний за цей опалювальний сезон рівень споживання електроенергії. У компанії закликали до ощадливого споживання.

Українців закликали ощадливо споживати електроенергію

В «Укренерго» зазначили, що енергетики роблять все можливе, щоб уникнути появи в енергосистеми дефіциту електроенергії без застосування аварійної допомоги від енергосистем інших країн.

Тому зараз особливо важливо ощадливо споживати електроенергію, — наголошують в «Укренерго».

У компанії нагадують, що магазинам та торгівельним центрам достатньо з 9:00 до 19:00 вимикати вивіски та зменшувати яскравість освітлення вітрин.

Побутові споживачі можуть перенести використання прасок, електроплит та пилососів на вечірні години після 19:00 та, за можливості, на вихідні дні.

Або хоча б не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів, на виході з кімнати вимикати світло.

Що відомо про ситуацію в енергосистемі

Станом на 9:00 9 січня рівень споживання на 5,8% перевищував вчорашній показник, який вже був досить високим.

Вчора, 8 січня, добовий максимум споживання був ввечері, він був на 9,5% вище, ніж відповідний показник у попередній робочий день 5 січня.

Причина — значне посилення похолодання. Від 0 °C у п’ятницю, 5 січня, до -11 °C в понеділок, 8 січня. Сьогодні, 9 січня — прогнозована середньодобова температура -15°C.

Також триває заживлення споживачів, знеструмлених через негоду в низці областей. Укренерго каже, що в регіонах, де відновлюється електропостачання, фіксується швидкий одномоментний зріст споживання.

Це створює значне додаткове навантаження на електростанції і перевантажує мережі передачі та розподілу електроенергії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?