В Україні запровадили мінімальні ціни на пластикові пакети
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні запровадили мінімальні ціни на пластикові пакети

В Україні запровадили мінімальні ціни на пластикові пакети
Джерело:  online.ua

Тепер за пакет в магазині треба буде заплатити від 2 до 3 гривень. Постанова хоче обмежити обіг пластикових пакетів задля покращення екологічної ситуації в Україні.

Джерело: пресслужба  Мінекономіки

Мінімальні ціни на пластикові пакети в Україні

З 1 лютого набуде минулорічна постанова Кабміну, яка встановлює мінімальні ціни на пластикові пакети. Метою акту є обмеження обігу пластикових пакетів задля покращення екологічної ситуації в Україні.

У міністерстві зазначили, що кожен українець в середньому використовує 500 пластикових пакетів щороку.

Мінімальні роздрібні ціни будуть встановлені на пакети із стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування та транспортування товарів і продуктів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг становитимуть:

  • 2,00 грн – пакет без ручок і бокових складок;

  • 2,50 грн – пакет без ручок, але з боковими складками або з ручками без бокових складок;

  • 3,00 грн – пакет з ручками і боковими складками.

Ідеться про пакет, який витримує більше за 5 кг продуктів.

У Мінекономіки додали, що ці вимоги не поширюються на біорозкладні та надтонкі пластикові пакети, що призначені для пакування та транспортування свіжої риби, м’яса, сипучих продуктів, льоду до 1 січня 2023 року.

Фабрика для переробки сміття

Нагадаємо, що у Білій Церкві на Київщині планують відкрити фабрику з переробки пластику і вже у 2022 році переробляти від 1-2 тисячі тонн пластику. Розробкою проєкту займеться The Good Plastic Company.

Упродовж 2022 року ми плануємо переробляти в 1000 до 2000 тонн пластику. Перероблений пластик у Білій Церкві доставлятимуть по всій планеті – ми вже маємо клієнтів у Токіо, Каліфорнії, Європі, – розповів представник компанії .

Метою створення підприємства називають заміну первинного пластика, завданням буде витіснення первинного пластику і заміна його переробленим.

Зазначимо, відходи пластика забруднюють не лише ґрунт та водойми. У випадку їх потрапляння у вогонь, в атмосферу виділяються токсичні речовини. Руйнівні наслідки забруднення відходами пластика навколишнього середовища видно вже сьогодні. За невтішними прогнозами, через 35 років в океанах на 2 т риби припадатиме 1 т пластика.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?