В Україні запустили бета-тест електронного резидентства для іноземців
Категорія
Технології
Дата публікації

В Україні запустили бета-тест електронного резидентства для іноземців

Михайло Федоров
Ноутбук

Мінцифри запустило бета-тест програми електронного резидентства uResidency, над якою працювали три роки.

Що таке uResidency

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що завдяки цій програмі громадяни інших країн зможуть реєструвати ФОП в Україні та вести бізнес з будь-якого куточка світу, сплачуючи податки до бюджету України.

Усі послуги в uResidency можна отримати онлайн: від подання заявки на отримання статусу до відкриття банківського рахунку та сплати податків.

Також, за словами міністра, майбутні е-резиденти отримають переваги у вигляді мобільного банкінгу, низького оподаткування в розмірі 5% і відсутності бухгалтерії та звітів.

Федоров стверджує, що програма стане джерелом для відновлення української економіки завдяки оподаткуванню іноземних підприємців і популяризуватиме бренд України як цифрової держави.

Наразі лише кілька країн у світі пропонують електронне резидентство. Україна пропонує іноземним підприємцям найбільш вигідні умови для сплати податків та людиноцентричний сервіс, у якому бізнес можна вести в кілька кліків.

Як працює е-резидентство в Україні

У 2020 році було ініційовано можливість отримання статусу електронного резидента.

Заявка має подаватись через портал «ДІЯ». Уповноважений Адміністратор (від Мінцифри) повністю супроводжує цей процес.

Е-резидентами можуть стати іноземні громадяни, які досягли віку 18 років, не є податковими резидентами України та/або не мають посвідки на постійне проживання в Україні, не є особами без громадянства або громадянами/резидентами чи мають посвідку на постійне проживання.

У жовтні 2022 року Верховна Рада схвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт № 5270 про е-резидентство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?