В Україні запустили "Залізний полігон" для тестування нової зброї
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні запустили "Залізний полігон" для тестування нової зброї

Кабінет міністрів України
В Україні запустили "Залізний полігон" для тестування нової зброї

Проєкт "Залізний полігон" надасть можливість виробникам озброєння та військової техніки швидко й доступно тестувати зразки.

Головні тези:

  • Проєкт “Залізний полігон” відкриває українським виробникам можливість швидкого та доступного тестування нової військової техніки.
  • Ініціативи у розвитку військово-промислового комплексу спрямовані на створення сучасних та конкурентоздатних систем оборони для країни.
  • За результатами тестувань/випробувань на “Залізному полігоні” учасники отримують експертні висновки від військових установ.

Що відомо про проєкт “Залізний полігон”

Як зазначається, даний проєкт запустили Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості спільно з Міністерством оборони та Генштабом України.

"Залізний полігон" передбачає доступ українських виробників до процесу швидких фахових тестувань та випробувань, а також оцінки виробу військовим науково-дослідним інститутом.

Таким чином виробники можуть отримати доступ до майданчиків для тестувань, оснащених необхідним обладнанням для різних типів військового озброєння й техніки, а також широкий спектр додаткових послуг:

  • методологія випробувань;

  • фахова експертиза;

  • супровід під час тестувань/випробувань;

  • консультації/зворотний зв'язок від військових

Щоб протестувати свої зразки, потрібно заповнити форму за посиланням. Виробник отримує запрошення на визначений час і день на полігон. За результатами тестувань/випробувань він матиме протокол і висновок від експертів Центрального воєнно-наукового управління Генштабу або Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ОВТ).

Як проходить виробництво підводних дронів Magura V5

Що стосується виробництва, то якихось деталей я вам розкрити не можу. Я можу сказати, що триває процес як самого виробництва, так і вдосконалення, розробки та набуття нових спроможностей для цих апаратів, — розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Євген Єрін.

На запитання, чи варто чекати Україні на підводний аналог дрона Magura V5, представник ГУР відповів:

Деталей розкривати не буду. Можу сказати, що робота триває, результати будуть і ви їх обов'язково побачите.

Напередодні польський журнал "Political Science and Security Studies Journal" провів дослідження, в якому виявив, що український дрон Magura V5 знищив найбільшу кількість кораблів ворога за час повномасштабного вторгнення РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?