В українській енергосистемі зафіксували профіцит попри обстріли РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

В українській енергосистемі зафіксували профіцит попри обстріли РФ

Міністерство енергетики України
Енергетика

В енергосистемі України виник профіцит електроенергії. Надлишки сумарною величиною постачання 1 600 МВт-год з 11:00 до 15:00 передавалися до Польщі.

Попри обстріли, в енергосистемі зафіксували профіцит

Як зазначається, 3 січня в енергосистемі України виник профіцит електроенергії, попри ворожі обстріли енергетичних обʼєктів.

Надлишок, який оцінюють в 1600 МВт год передавали до енергосистеми Польщі для стабілізації мережі. 

Окрім цього, планується експорт електроенергії до Молдови обсягом 810 МВт год, а також імпорт розміром 9979 МВт год.

У короткострокові ремонти вийшло два блоки ТЕС і один блок ТЕЦ, водночас після закінчення аварійних робіт до мережі під’єднано блок і корпус теплоелектростанцій. У резерві 6 одиниць теплової генерації, які буде залучено у разі потреби.

Україна змогла повністю забезпечити себе власним газом

За словами глави Кабміну Дениса Шмигаля, Україна вперше в історії проходить опалювальний сезон на газі власного видобутку.

Ми проходимо цей опалювальний сезон вперше в історії України на газі власного видобутку, — заявив глава уряду.

Денис Шмигаль звертає увагу на те, що "Нафтогаз України" і державне підприємство "Укргазвидобування" збільшили обсяги видобутку на 11%, а також відкрили нові свердловини видобутку газу доволі великого об'єму.

Зараз у наших сховищах — близько 10 мільярдів кубічних метрів газу. І ми дійсно проходимо цей опалювальний сезон на газі виключно українського видобутку, — додав прем’єр-міністра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?