В Україну повернули викраденого до РФ 16-річного хлопця
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну повернули викраденого до РФ 16-річного хлопця

дитина
Джерело:  online.ua

В Україну вдалося повернути 16-річного хлопця, якого в Росію вивезла тітка й примусово оформила йому громадянство країни-агресора.

Головні тези:

  • Святославу вдалося повернутися до України, де його зустрів брат, який пішов служити до ЗСУ.
  • Історія цього хлопця є лише однією з випадків повернення українських дітей, яких вивезли до РФ незаконно.
  • В Україні активно працює команда за права дитини, яка спільно з дипломатами організувала повернення Святослава.
  • Документальна стрічка 'Понівечене дитинство' розкриває правду про викрадення українських дітей з тимчасово окупованих територій України.
  • Фільм містить реальні історії постраждалих дітей та їхніх родин, які стали жертвами війни Росії проти України.

Що відомо про повернення хлопця до України

Як повідомляється, 16-річний Святослав не має батьків. Їх йому заміняв старший брат, який з початком повномасштабної війни з РФ пішов служити до ЗСУ. У цей час хлопець жив з тіткою у Лисичанську Луганської області.

Коли перебувати у місті стало дуже небезпечно, тітка вивезла хлопця у Воронезьку область, хоча раніше обіцяла старшому племіннику вивезти брата в інше місто України.

У РФ без згоди Святослава тітка оформила йому російське громадянство та влаштувала до російської школи.

Старший брат Святослава шукав можливості повернути його до України. На фронті він отримав важке поранення, тому зараз пересувається на протезах, але хотів самостійно дбати про молодшого брата та виховувати його.

Зазначається, що втілити мрію братів вдалось завдяки професійним і злагодженим зусиллям команди Української мережі за права дитини у співпраці з Міністерством закордонних справ України, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та дипломатів.

Сьогодні Святослав перетнув польсько-український кордон та нарешті обійняв брата.

Історія Святослава — один із випадків повернення з депортації українських дітей, яких незаконно вивезли до РФ. Проте ще тисячі неповнолітніх українців та українок чекають на свою можливість зустрітись з рідними, з якими їх незаконно розлучили росіяни, — наголосили в Українські мережі за права дитини.

Що відомо про викрадення Росією дітей з окупованих територій України

У 2023 році команда Online.UA представила документальну стрічку "Понівечене дитинство", яка розкриває правду про викрадення Росією українських дітей з тимчасово окупованих територій України.

Фільм містить реальні історії дітей та їхніх родин, які постраждали від війни Росії проти України, коментарі провідних науковців, психологів, юристів та експертів із захисту прав дітей.

Герої стрічки пройшли російський полон, тортури, викрадення до оздоровчого табору, когось розлучили з батьками під час так званих фільтраційних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?