В "Укренерго" анонсували відключення світла по Україні 20 травня
Категорія
Україна
Дата публікації

В "Укренерго" анонсували відключення світла по Україні 20 травня

Енергосистема України
Джерело:  Укренерго

В "Укренерго" попередили, що ввечері 20 травня по всій Україні заплановано погодинні відключення електроенергії. 

Що відомо про відключення світла в Україні 20 травня

Завтра, 20 травня, з 18:00 до 24:00 для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України будуть діяти графіки погодинних відключень, — йдеться у повідомленні оператора енергосистеми.

Водночас світло не будуть відключати об'єктам критичної інфраструктури.

Що кажуть у ДТЕК

У ДТЕК зазначають, що ситуація в українській енергосистемі залишається складною.

У разі виникнення дефіциту електроенергії в Україні одразу ж запроваджуються ектрені або стабілізаційні відключення світла. 

Робімо прості речі, які залежать від кожного з нас, щоб зменшити їх кількість і тривалість Найперший крок до цього — енергоефективне споживання протягом всієї доби. Якщо ви можете відмовитись від якихось потужних електроприладів — зробіть це. Будьмо свідомими — потурбуймося про світло вдома разом! — зазначають в ДТЕК.

У компанії додали, що найбільш енерговитратними приладами в оселі є електроплита, кондиціонер, фен, електрочайник, праска, бойлер, пилосос, електрична духова піч, кавова машина, мікрохвильова піч, пральна машина та електрообігрівач.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?