В Укренерго назвали період погіршення ситуації в енергосистемі — відео
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Укренерго назвали період погіршення ситуації в енергосистемі — відео

Енергосистема

Орієнтовно до кінця липня 2024 року в Україні прогнозується важка ситуація в енергосистемі.

Головні тези:

  • Впродовж наступних кількох тижнів ситуація в енергосистемі України буде набагато складнішою через ремонтні роботи на енергоблоках АЕС.
  • Російські атаки на енергетичну інфраструктуру України призвели до серйозних збитків і обмежень у виробництві електроенергії.
  • За відсутності заходів ефективності жителі України можуть стикнутися з обмеженнями електропостачання до 2-4 годин на день.
  • Політика ощадливого споживання електроенергії у наступні роки буде необхідна з огляду на довгострокові наслідки російських атак.
  • Українцям слід готуватися до складних умов використання електроенергії та дотримуватися економного підходу до її споживання.

Важка ситуація в енергосистемі України зумовлена ремонтом на енергоблоках АЕС

Про це розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, впродовж наступних кількох тижнів ситуація в українській енергосистемі буде набагато важчою, ніж сьогодні.

З 11.00 до 23.00 графіки відключень будуть дещо більшими, ніж у решту часу доби, — зазначив Кудрицький. 

Він зазначив, що відповідна ситуація триватиме орієнтовно до кінця липня. Це пов’язано з особливостями ремонту на енергоблоках атомних електростанцій.

Треба готуватися до того, що десь місяць-півтора графіки будуть з нами, будуть присутніми у нашому житті. І вони можуть бути, особливо у вечірні години, в години пікового споживання, скажімо так — досить суттєвими, — заявив голова "Укренерго".

Яка ситуація з енергетикою України

З 22 березня росіяни шість разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції України.

Збитки від атак на українську енергетичну інфраструктуру оцінюють у понад 1 млрд дол. Через значні пошкодження електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Після останньої атаки енергетики заявили, що ситуація в енергосистемі України буде складнішою.

Неодноразово в низці областей вводили аварійні відключення, паралельно майже щодня діють графіки стабілізаційних вимкнень.

Якщо не буде вжито жодних заходів, імовірно, в січні населення матиме лише від двох до чотирьох годин електроенергії на день, — вважає керівник Центру енергетичних та кліматичних досліджень Київської школи економіки Борис Додонов.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українці змушені будуть ощадливо споживати електроенергію в наступні роки, оскільки наслідки російських атак на енергетику довгострокові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?