В Укренерго назвали терміни покращення ситуації з відключеннями світла в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В Укренерго назвали терміни покращення ситуації з відключеннями світла в Україні

Диспетчери Укренерго
Джерело:  OBOZ.UA

За словами речниці НЕК “Укренерго” Марії Цатурян, вже у серпні тривалість відключень світла в Україні має зменшитись. 

Головні тези:

  • У серпні планується зменшення обсягів відключень електропостачання в Україні, що пов'язане з плановими ремонтами енергетичних об'єктів.
  • Аномальна спека у Липні може негативно вплинути на стан енергосистеми, проте енергетики мають засоби для вчасної реакції.
  • Високі температури призводять до додаткового навантаження на енергосистему, але за словами експертів, енергетика впорається із завданням.
  • Існує загроза пожеж через спеку до 18 липня, але передбачається, що енергетика зможе витримати цей випробування.
  • Незважаючи на можливість нових російських ударів, в Укренерго роблять все можливе для зменшення відключень електропостачання в країні.

Що відомо про очікування на покращення ситуації з відключеннями світла у серпні

В серпні має трохи зменшитися обсяг обмежень. Це пов'язано з тим, що деякі енергетичні об'єкти повернуться в роботу після планових ремонтів. Звісно, якщо не буде нових російських ударів, - пояснює речниця “Укренерго”.

За її словами, на ситуацію з енергопостачанням взимку також впливатиме низка факторів.

  • інтенсивність обстрілів та успішність протидії російським атакам з боку Сил оборони;

  • кількість обладнання, яке вдасться відновити на українських електростанціях.

У серпні очікується зменшення обсягів відключень світла
Відключення світла в Україні

Це важкі габаритні роботи і над відновленням електростанцій наші колеги працюють 24/7. Як ви розумієте, плани ворога нам не відомі. Але ризик повторення атак на енергетику залишається високим, - зазначила Цатурян.

Чи витримає енергосистема України аномальну спеку

За словами директора спеціальних проектів у НТЦ "Психея" Геннадія Рябцева та директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка у коментарі “РБК-Україна”, наразі існує проблема того, що аномальна спека в Україні негативно вплине на енергосистему.

Зрозуміло, що це треба враховувати, коли йдеться про відновлювальні роботи. Так, зараз аномальна спека і вона в тому числі призводить до того, що системи електропередач виходять з ладу. Але енергетики мають усі необхідні засоби, щоб вчасно реагувати. Це не є чимось несподіваним. Ні, це, на жаль, звичайне явище, на яке потрібно реагувати, - підкреслює Рябцев.

Водночас Харченко зауважив, що високі температури призводять до додаткового навантаження на енергосистему.

Якщо коротко: ситуація складна. Безумовно, спека та додаткове навантаження підвищує кількість аварій, але загалом енергосистема впорається, - переконаний експерт.

Аномальна спека прогнозується в Україні до 18 липня. І весь цей час загроза пожеж через спеку зберігатиметься, однак опитані експерти впевнені, що енергетика витримає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?