В Укренерго попередили про збільшення обсягів відключення світла увечері 4 липня
Категорія
Україна
Дата публікації

В Укренерго попередили про збільшення обсягів відключення світла увечері 4 липня

Відключення світла в Україні
Джерело:  Укренерго

За інформацією НЕК “Укренерго” відключення світла 4 липня діятимуть протягом усієї доби та будуть збільшені у другій половині дня. 

Головні тези:

  • Велике збільшення обсягів відключення світла в усіх регіонах України планується на вечір 4 липня з метою компенсації дефіциту енергії в системі.
  • Україна залучає аварійне постачання електроенергії з Польщі та Словаччини для подолання дефіциту та зменшення обмежень споживання.
  • Причинами відключень світла залишаються наслідки атак злочинної армії РФ по енергооб’єктах в Україні, а також зростання споживання через літню спеку.
  • Українців просять не включати потужні електроприлади одночасно та обмежити використання кондиціонерів.
  • На ранок 4 липня залишаються знеструмленими 494 населених пункти через різні причини, зокрема бойові дії та негоду.

Що відомо про збільшення відключень світла ввечері 4 липня

Обленерго застосовують дві черги графіків погодинних відключень до 13:00. З 13:00 та до 23:00 будуть діяти три черги відключень, - пояснюють у відомстві.

В “Укренерго” додали, що у другій половині дня відключення чекають на бізнес та побутових споживачів.

Споживання кожної області розділено на 6 черг.

Скільки черг засовувати у всіх регіонам одночасно – визначає Диспетчерський центр "Укренерго", для компенсації дефіциту енергії в системі.

Яка тривалість черги, яку чергу відключати саме зараз - визначають обленерго у кожному регіоні.

Що в Укренерго кажуть стосовно причин відключень та ліквідації наслідків дефіциту потужності

Зазначається, що ключовими причинами відключень світла залишаються наслідки атак злочинної армії РФ по енергооб’єктах в Україні.

Втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності. Ця потужність еквівалентна споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

На дефіцит потужності в системі також впливає зростання споживання через літню спеку.

Сьогодні високі температури повітря в центральних, південних та східних областях. Коли за графіком повертається світло, будь ласка, не вмикайте потужні електроприлади одночасно. За можливості, обмежте використання кондиціонерів, - наголошують в Укренерго.

3 липня, 11:00 по 22:00 для подолання значного дефіциту в системі, зменшення обсягу обмежень споживання та підтримки резервів, Україна залучала аварійне постачання електроенергії з Польщі та Словаччини.

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 35 212 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1660 МВт. Це на 1 000 МВт*год більше, ніж було імпортовано вчора, 3 липня.

На ранок залишаються знеструмленими 494 населених пункти.

Через бойові дії: є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Через негоду: знеструмлювались споживачі у Тернопільській, Хмельницький, Чернівецькій областях.

З технічних причин: знеструмлювалися споживачі у Запорізькій, Житомирській, Рівненській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?