В Укренерго попередили про збільшення тривалості відключень світла 20 червня
Категорія
Україна
Дата публікації

В Укренерго попередили про збільшення тривалості відключень світла 20 червня

Енергосистема України
Джерело:  Укренерго

За інформацією НЕК “Укренерго” після нічної масованої ракетно-дронової атаки окупаційної армії РФ по енергооб'єктах в Україні вніч на 20 червня тривалість відключень світла протягом дня буде збільшена. 

Головні тези:

  • Після нічної ракетно-дронової атаки РФ на енергооб'єкти в Україні 20 червня тривалість відключень світла буде збільшена.
  • За даними “Укренерго”, обладнання об'єктів енергоінфраструктури було пошкоджено у чотирьох областях України.
  • Сили протиповітряної оборони України знищили всі 27 дронів-камікадзе та п'ять ракет, що було випущено по Україні російськими окупантами.
  • Наслідками атаки стали пошкодження теплової електростанції ДТЕК та високовольтних електромереж у різних районах, що спричинило відключення світла в певних населених пунктах.
  • У результаті атаки російських дронів та ракет у Нікопольському районі постраждали люди та пошкоджені будинки та інфраструктура.

Що відомо про зміни у графіках відключень світла по Україні

Сьогодні, 20 червня, внаслідок нічної російської атаки обсяг обмежень споживання збільшено з 11:00, - підкреслюється у заяві “Укренерго”.

В "Укренерго" зазначили, що подивитися як саме це вплине на графіки погодинних відключень можна на сайтах місцевих обленерго.

Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежують.

Що відомо про наслідки нічної атаки армії РФ по енергооб’єктах в Україні

Пізно ввечері 19 червня Повітряні сили ЗСУ повідомили про зліт чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС у Росії. Борти злетіли з аеродрому "Оленья".

Крім того, були зафіксовані пуски дронів-камікадзе. Вони залетіли у повітряних простір України з півдня.

У більшості областей України, крім заходу, повітряну тривогу оголосили о 1:55. Вона тривала дві з половиною години.

За інформацією представників командування Повітряних сил, російські окупанти випустили по Україні 27 дронів-камікадзе типу “Shahed” та 9 ракет, серед яких 4 крилаті ракети Х-101/Х-555 (з Ту-95МС з Каспійського моря), 3 балістичні "Іскандери-М" (з Воронезької області) та дві керовані Х-59 (з Азовського моря).

Сили протиповітряної оборони України знищили всі 27 "Шахедів" та п'ять ракет (чотири крилаті та одну керовану).

ППО працювала у Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській, Київській, Черкаській, Полтавській та Вінницькій областях.

Повітряні сили наголошують, що під ударом були об'єкти інфраструктури, основний напрямок атаки - схід, а саме Дніпропетровська область.

За інформацією “Укренерго”, окупанти вдарили по об'єктах цивільної енергетичної інфраструктури. Пошкоджено обладнання об'єктів енергетики у чотирьох областях - Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій та Київській.

Крім того, росіяни обстріляли одну з теплоелектростанцій ДТЕК. Було серйозно пошкоджено обладнання ТЕС.

На Вінничині уламками російського дрона пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури.

На Київщині було пошкоджено високовольтні електромережі у Броварському районі. енергетикам вдалося підключити близько 5250 будинків за резервними джерелами живлення.

У Дніпропетровській області ППО збила п'ять "Шахедів та чотири ракети. Є наслідки атак у Криворізькому та Нікопольському районах. Постраждали чоловіки віком 30, 41 і 63 років. Двоє з них госпіталізовані в стані середньої тяжкості.

У Нікопольському районі пошкоджені сім приватних будинків, п'ять господарських споруд, авто, лінії електропередач та будівельна техніка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?