В Укренерго попереджають про тривалі відключення світла в Україні 16 липня
Категорія
Україна
Дата публікації

В Укренерго попереджають про тривалі відключення світла в Україні 16 липня

Енергетик
Джерело:  Укренерго

За інформацією НЕК “Укренерго” протягом 16 липня відключення світла в Україні діятимуть упродовж всієї доби із застосуванням 4 черг одночасно. 

Головні тези:

  • Упродовж 16 липня в Україні діятимуть тривалі відключення світла за графіком  Укренерго.
  • Обленерго застосовуватиме 4 черги відключень одночасно з 00:00 до 02:00 та з 16:00 до 24:00.
  • Експерти очікують, що суми у платіжках українців за електроенергію після відключень залишаться приблизно на попередньому рівні.
  • За даними НТЦ 'Психея', споживання електроенергії в середньому зменшиться до 12 годин на добу через відключення світла.
  • Заходи обмеження споживання електроенергії протягом доби відбудуться у Києві та різних областях України згідно з графіком.

Що відомо про графіки тривалих відключень світла у вівторок, 16 липня

Завтра, 16 липня, заходи обмеження споживання діятимуть протягом доби, - зазначають в “Укренерго”.

За інформацією компанії, з 00:00 до 02:00 та з 16:00 до 24:00 обленерго застосовуватимуть чотири черги відключень одночасно. В інші години будуть задіяні три черги.

На українців чекають тривалі відключення світла протягом 16 липня
Енергосистема України

Водночас у ДТЕК повідомили, що прогнозується застосування світло-сірих зон відключень прогнозується з 00:00 до 02:00 та з 16:00 до 24:00 у Києві, Київській, Одеській, Донецькій та Дніпропетровській областях.

Як зміняться платіжки українців за світло на тлі масштабних відключень

За словами директора спеціальних проектів у НТЦ "Психея" Геннадія Рябцева у коментарі “РБК-Україна”, суми у платіжках українців за світло у липні, ймовірно будуть такими ж, як до підвищення тарифів на електроенергію.

У моїх знайомих минулого місяця обсяги споживання були вдвічі меншими, ніж раніше. У деяких може бути інша ситуація. Вона не однакова для всіх споживачів, - пояснює аналітик.

Але, за словами Рябцева, в середньому у всіх світла немає 12 годин на добу. Тому споживання в будь-якому випадку буде меншим.

Щодо сум у платіжках, думаю, у результаті вони будуть приблизно такими ж, як були до підвищення цін, - наголошує експерт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?