В "Укренерго" закликають українців обмежити споживання електроенергії
Категорія
Україна
Дата публікації

В "Укренерго" закликають українців обмежити споживання електроенергії

енергетики
Джерело:  online.ua

На тлі останніх руйнівних атак злочинної армії РФ по об'єктах енергосистеми України в НЕК “Укренерго” закликали українців обмежити споживання електроенергії ввечері. 

Українців просять економити електроенергію ввечері

Особливо велика потреба в зменшенні споживання є у вечірні години максимального попиту з 19:00 до 22:00, — підкреслюють в “Укренерго”.

У відомстві просять українців не вмикати потужні електроприлади у цей період, або ж здійснювати користування ними по черзі.

В “Укренерго” підкреслили, внаслідок останніх нічних та ранкових атак злочинної армії РФ по стратегічних об’єктах української енергосистеми електропідстанції отримали значні пошкодження.

Під час двох попередніх також постраждали теплові та гідроелектростанції. Їх головна роль в енергосистемі — можливість швидко збільшувати виробництво електроенергії вранці та ввечері, коли споживання стрімко зростає. Сьогодні деякі з них не можуть це робити через руйнування, яких завдала російська армія, — пояснюють у відомстві.

Зазначається, що наразі виробництво електроенергії в Україні значно зменшилось.

Що відомо про наслідки атаки армії РФ по Трипільській ТЕС

За словами заступниці глави Міненерго Світлани Гринчук в ефірі телемарафону, наразі ситуація із фінкціонуванням Трипільської ТЕС на Київщині після атаки злочинної армії РФ залишається складною.

Ситуація на Трипільській ТЕС дійсно є складною... Руйнування були значними, думаю, через декілька днів будемо мати більш ясну картину щодо того, чи можна буде там якесь обладнання відновити, хоча б частково, — підкреслила Гринчук.

Вона зазначила, що у разі неможливості відновлення потужностей Трипільської ТЕС, в Міненерго будуть проводити пошук інших джерел генерації.

За інформацією аналітиків порталу Defense Express, злочинна армія РФ вранці, 11 квітня, завдала удару по Трипільській ТЕС найновішими ракетами Х-69, про що свідчать виявлені уламки.

Аналітики зазначають, що ці ракети можна запускати на відстані близько 400 км.

Це вже не перше використання даної ракети для удару по Україні. У лютому цього року вже згадувалось, що РФ почала ними бити по Україні, а поодинокі випадки використання були ще у 2023 році.

Х-69 є російською дозвуковою крилатою ракетою для літаків тактичної авіації. Її запускають з літаків Су-34 та Су-35. При цьому саме вона має стати основною крилатою ракетою для Су-57.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?