В усій Україні оголошено повітряну тривогу через зліт МіГ-31К ПКС РФ та десятки "шахедів"
Категорія
Україна
Дата публікації

В усій Україні оголошено повітряну тривогу через зліт МіГ-31К ПКС РФ та десятки "шахедів"

Повітряні Сили ЗСУ
Повітряна тривога

Увечері 31 грудня на території всієї Україні оголошено тривогу через зліт МіГ-31К ПКС РФ з аеродрому Моздок. Раніше у більшості областей України та Києві оголошували повітряну тривогу через загрозу ударних дронів.

Повітряна тривога в Україні 31 грудня

У Повітряних силах повідомили про зліт МіГ-31К ПКС РФ з аеродрому Моздок.

Раніше було зафіксовано кілька десятків безпілотників у повітряному просторі України та роботу ППО.

Також є загроза застосування балістичного озброєння зі сходу та авіаційних засобів ураження ворожою тактичною авіацією зі сходу та півдня.

Станом на 19:30 "шахеди" летіли з Чернігівщини у напрямку Києва. Інші групи безпілотників зафіксовано на Вінниччині, Одещині, Миколаївщині, Кіровоградщині, Черкащині з курсом на захід.

О 19:50 Київська обласна військова адміністрація повідомила, що в області зафіксовано рух ворожих БпЛА, працюють сили ППО.

Нагадаємо, що повітряну тривогу в Україні 31 грудня оголошували кілька разів - зранку РФ підняла у небо кілька літаків-винищувачів МіГ-31К. Об 11:48 повідомлено про відбій загрози.

О 13:44 Повітряні сили про пуски російських ракет у бік Кропивницького. Там працювала ППО.

Скільки дронів та ракет випустила РФ по Україні з 2022 року

За даними Повітряних сил з вересня 2022 року РФ випустила по Україні близько 3800 дронів-камікадзе. Українським військовим вдалося збити близько 3000 дронів.

З 24 лютого 2022 року по Україні було випущено 7500 ракет усіх типів - це авіаційні ракети, зенітні ракети С-300, крилаті ракети, балістичні тощо.

З 4 травня до сьогодні американські зенітно-ракетні комплекси Patriot збили уже 15 російських ракет "Кинджалів" в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?