В Юпітер врізався астероїд — перше відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Юпітер врізався астероїд — перше відео

В Юпітер врізався астероїд — перше відео
Джерело:  online.ua

Ні для кого не секрет, що падіння астероїдів чи комет на інші космічні тіла – події, які відбуваються вкрай рідко. Астрономи інколи фіксують зіткнення астероїдів з Місяцем, однак зафіксувати це з іншими планетами дуже склдано, оскільки об'єкт повинен мати справді солідні розміри, щоб під час удару виник сильний спалах. За словами вчених, Юпітер у цій категорії справжній рекордсмен, оскільки йому постійно "таланить" на такі події.

Джерело: Твіттер-сторінка OASES_miyako

Астероїд врізався в Юпітер - як це було

Першою про зіткнення астероїда з газовим гігантом повідомила пресслужба OASES_miyako. За словами астрономів, вони вели спостереження з даху Кіотського університету, що в Японії.

"На відеозапис потрапив невеликий спалах, який відбувся 15 жовтня 2021 року о 13:24 за Всесвітнім координованим часом. Це свідчить про те, що у газовий гігант врізався астероїд, комета чи уламок невідомої маси. Подія цікава тим, що востаннє зіткнення астероїда та Юпітера було виявлено зовсім нещодавно – 13 вересня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що поки астрономи не оприлюднили жодних детелей щодо розміру чи маси астероїда, який врізався у Юпітер. На відео можна помітити, що тривалість спалаху – лише 2 секунди.

За попередніми даними, об'єкт мав діаметр понад 100 метрів. Що важливо розуміти, точні дані будуть опубліковані згодом, коли вчені зможуть дослідити космічну подію ретельніше.

Поки також не вдалося з'ясувати, чи ще хтось, окрім астрономів з Кіотського університету, зміг зафіксувати подію.

Варто також нагадати про те, що перше та найсильніше зіткнення з Юпітером було зафіксоване ще 22 роки тому. Тоді у газового гіганта врізалися численні уламки комети Шумейкерів-Леві 9.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?