В ЗСУ висловились стосовно звільнення Залужного — Reuters
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЗСУ висловились стосовно звільнення Залужного — Reuters

Валерій Залужний
Джерело:  Reuters

Українські військові, як зазначають журналісти Reuters, переважно виступають проти планів звільнити головкома Валерія Залужного. 

Що військові кажуть про звільнення Залужного

У матеріалі видання зазначається, що більшість військових та воєначальників скептично ставляться до звільнення Залужного.

На їхню думку, все буде залежати від того, кого призначать наступником Залужного.

Це звільнення зараз було б недоречним, тому що на полі бою командирів не міняєш, - пояснює командир протитанкового підрозділу з позивним "Тигр

За його словами, багато що залежить від того, хто замінить Залужного.

Найпопулярніші - це ті, хто тут, і які воюють разом з хлопцями, які сидять в окопах, - зазначає військовий.

Яким військові бачать нового головнокомандувача

Він додав, що внезалежності від конкретної особи на посту головкома ЗСУ, командувач повинен забезпечити прибуття свіжих сил та проведення ротації, а також збільшити поставки дронів військовим .

Про важливість особистості наступного головнокомандувача вторив і командир роти Ігор.

Перш ніж звільняти когось з посади, особливо такого важливого, потрібно бути впевненим, хто замінить цю людину і їяке бачення майбутнього цієї ситуації, - пояснює військовий.

Видання навело дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного у грудні 2023 року, яке показало, що 72% українців поставляться до звільнення Залужного негативно, і лише 2% - позитивно.

Солдати, які розмовляли з Reuters, були обережні і не висловлювали різких думок, які налаштовують головнокомандувача проти президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?