Вартість Twitter впала на 71% після покупки Ілоном Маском
Категорія
Технології
Дата публікації

Вартість Twitter впала на 71% після покупки Ілоном Маском

Twitter
Джерело:  Axios

Соціальна мережа X (Twitter) коштує на 71,5% менше, ніж на момент покупки мільярдером  Ілоном Маском в жовтні 2022.

Ціна X різко впала після покупки Маском

Зовнішній інвестор соцмережі - фонд Fidelity, який володіє часткою в X Holdings, вважає, що X коштує на 71,5% менше, ніж на момент покупки.

Зокрема у листопаді 2023 року ціна скоротилася на 10,7%, коли Маск сказав бойкотуючим рекламодавцям X «йти до біса» під час інтерв’ю New York Times.

Fidelity почала знижувати свої акції в Twitter у перший місяць після викупу Маском у жовтні 2022 року. У липні 2023 він перейменував платформу в X.

За оцінками Fidelity, вартість X на кінець листопада 2023 року становила близько 12,5 мільярда доларів.

Також за правління Маска на 15% впала кількість щомісячних користувачів мережі.

Що відомо про X

Під керівництвом Маска X зіткнувся з цілим каскадом різких змін, від різких звільнень і закриття міжнародних офісів до зміни політики модерації та системи перевірки платформи.

Bloomberg повідомляє, що потрясіння відштовхнуло рекламодавців, і дохід від продажу реклами в 2023 році, за оцінками, становитиме 2,5 мільярда доларів США, що значно нижче попереднього рівня приблизно в 1 мільярд доларів США на квартал.

У листопаді Маск викликав хвилю критики після того, як погодився з публікацією, у якій говорилося, що євреї мають «діалектичну ненависть» до білих людей, викликавши засудження з боку Білого дому.

У той же час великі корпоративні споживачі, включаючи Walt Disney і Apple, дистанціювалися від платформи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?