Вчені з Британії здійснили прорив у швидкості передачі інтернет-даних
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені з Британії здійснили прорив у швидкості передачі інтернет-даних

Швидкість інтернету
Джерело:  online.ua

Науковцям з Університетського коледжу Лондона вдалось встановити новий рекорд швидкості передачі інтернет-даних 938 Гбіт/с, що ще більше наблизило до розробки технології 6G.

Головні тези:

  • Британські вчені встановили новий рекорд швидкості передачі інтернет-даних на рівні 938 Гбіт/с, що прискорює розвиток технології 6G.
  • Використання новаторського поєднання електронних та оптичних методів дозволило подолати обмеження бездротових мереж та забезпечити виняткові швидкості передачі даних.
  • Вчені використовували широкий спектр частот для досягнення рекордних швидкостей, поєднуючи в собі високошвидкісну електроніку та фотоніку міліметрового діапазону хвиль.
  • Нова технологія не лише забезпечує високу швидкість передачі даних, але й покращує пропускну здатність мережі, що дозволяє одночасно обробляти велику кількість користувачів.
  • Результати дослідження відкривають нові перспективи для швидкої та ефективної передачі великих обсягів даних у майбутніх мережах зв'язку.

Що відомо про новий рекорд зі швидкості передачі інтернет-даних

Зазначається, що переважно мережі 5G пропонують швидкість передачі даних близько 100 Мбіт/с.

Вчені з Британії встановили рекорд зі швидкості передачі інтернет-даних
Швідкість інтернету

Це досягнення стало можливим завдяки новаторському поєднанню електронних та оптичних методів передачі, що дозволило команді подолати існуючі обмеження бездротових мереж.

Підкреслюється, що бездротові мережі працюють за рахунок радіохвиль у вузькому діапазоні частот, що може призвести до перевантажень і сповільнення передачі даних.

Що відомо про вирішення науковцями проблеми передачі інтернет-даних

Вчені UCL подолали цю проблему, використовуючи ширший спектр частот, поєднуючи як радіотехнології, так і оптичні рішення.

Команда використовувала два діапазони частот — один близько 100 ГГц, а інший в діапазоні 130-175 ГГц, щоб досягти цих виняткових швидкостей. Кварцовий генератор, подібний до тих, що використовуються в комп'ютерних процесорах, допоміг стабілізувати сигнал під час передачі.

Доктор Чжисін Лю, провідний автор дослідження, пояснив, що їхній підхід поєднує в собі дві усталені технології:

  • високошвидкісну електроніку,

  • та фотоніку міліметрового діапазону хвиль.

Таке поєднання дозволяє передавати величезні обсяги даних на безпрецедентних швидкостях.

Крім швидкості, технологія також пропонує покращену пропускну здатність, що дозволяє одночасно передавати дані великій кількості користувачів завдяки збільшенню пропускної здатності мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?