Вчений з Британії розкрив головний секрет довгожителів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчений з Британії розкрив головний секрет довгожителів

Жінка похилого віку
Джерело:  The Conversation

Як стверджує старший науковий співробітник Центру лонгітюдних досліджень Університетського коледжу Лондона Сол Джастін Ньюман, більшість осіб, старших за 100 років насправді значно молодшого вік.

Головні тези:

  • Більшість осіб, старших за 100 років, насправді значно молодшого віку, що підтверджено науковими дослідженнями.
  • Концепція “блакитних зон” з підвищеною концентрацією довгожителів у певних регіонах світу розкрита як шахрайство з пенсіями.
  • У бідних регіонах шахраї використовують помилки в документації та відсутність відомостей про справжній вік осіб для отримання пенсійних виплат.
  • Окрім проблем із документуванням, довгожителі часто самі не знають справжньої дати свого народження, що створює додаткові труднощі в підтвердженні віку.
  • Вивчення довгожителів вказує на необхідність удосконалення системи ведення документації та контролю за виплатами пенсій у всіх країнах.

Науковець звинуватив людей довгожителів у брехні

Ньюман зазначив, що тема людей-довгожителів зацікавила його в 2010-х роках. Тоді він оприлюднив розвінчання кількох матеріалів, опублікованих авторитетними науковими виданнями Nature and Science.

Я відстежив 80% людей старше 110 років у світі (інші 20% — з країн, які ви не можете проаналізувати). З них майже ніхто не має свідоцтва про народження. У США таких людей понад 500; семеро мають свідоцтво про народження. Що ще гірше, лише близько 10% мають свідоцтво про смерть, — пояснює британський науковець.

Науковець з Британії розвінчав головний міф про довгожителів
Літні люди

Він піддав критиці концепцію так званих "блакитних зон", — регіонів світу, де начебто спостерігається підвищена концентрація сторічних довгожителів, порівняно з рештою планети. 

Окінава в Японії є однією з таких зон. У 2010 році був проведений урядом Японії огляд, згідно з яким 82% людей старше 100 років у Японії виявилися мертвими. Секрет дожити до 110 полягав у тому, щоб не реєструвати свою смерть, — зазначив Ньюман.

Що не так із інформацією про велику кількість довгожителів у Японії

Вчений підкреслив, що за інформацією японського уряду, населення Окінави має найгірше здоров'я в країні, їсть найменше овочів і вживає забагато спиртного.

У власному матеріалі Ньюман робить висновок, що тема довгожительства в бідних регіонах, серед яких і Окінава, грунтується на шахрайствах з пенсійними виплатами і помилками документуванні віку людини.

Те саме стосується інших "блакитних зон", переконаний Ньюман.

У Греції, за моїми підрахунками, принаймні 72% довгожителів були мертвими, зниклими безвісти або, по суті, шахрайством з пенсіями, — наголошує дослідник.

Наприклад, в Італії в 1997 році було виявлено мертвими близько 30 тис одержувачів "живих" пенсій.

За словами Ньюмана, більшість "довгожителів" насправді концентруються у найбідніших і найпроблемніших регіонах своїх країн.

Окрім проблем із відсутністю документів, або відвертою їх фальсифікацією, часто довгожителі насправді самі не знають справжньої дати свого народження.

У це складно повірити на перший погляд, але навіть багато людей середнього віку не пам'ятають, скільки їм років, — каже Ньюман.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?