Вчені попередили про неочікуваний вплив смаженої їжі на людей
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені попередили про неочікуваний вплив смаженої їжі на людей

Вчені попередили про неочікуваний вплив смаженої їжі на людей
Джерело:  online.ua

Ні для кого не секрет, що фастфуд має вкрай негативний вплив на здоров'я людей. Однак нещодавно іноземні вчені виявили нові проблеми, про які раніше ніхто й не здогадувався. 

Джерело: PNAS

Що важливо знати про вплив смаженої їжі на організм людини

За словами науковців, окрім великої кількості трансжирів, які підвищують рівень поганого холестерину і знижують рівень хорошого, можна отримати ще й проблеми з ментальним здоров'ям.

Дослідникам із Китаю вдалося відшукати зв'язок між частим вживанням смаженої їжі, особливо картоплі фрі, та підвищеним ризиком депресії. Найчастіше у зоні ризики опиняються саме молоді чоловіки.

Учасниками цього дослідження були понад 140 тисяч осіб - воно тривало аж 11 років.

Згідно з даними вчених, протягом перших двох років вони виявили майже 8300 випадків тривожного розладу й понад 12700 випадків депресії у людей, які часто вживали смажену їжу. Ці ризики зростали на 2%, якщо у раціоні була картопля фрі.

Фото — unsplash.com

Окрім того, наголошується, що вживання таких продуктів підвищувало ризики розвитку тривожності на 12%, а депресії – на 7%.

Дослідження цієї проблеми повинні продовжитися

Варто зазначити, що поки китайським вченим не вдалося з'ясувати: смажена їжа напряму впливає на психічне здоров'я чи навпаки люди, які відчувають тривогу або депресію, заїдають це, зокрема, картоплею фрі.

Не можна також не згадати про те, що смажена їжа є однією з найпоширеніших причин ожиріння, високого кров'яного тиску й інших негативних наслідків для здоров'я.

Читайте також:

  • Чому відмова від сніданку є шкідливою для здоров'я — пояснення вчених

  • Науковці оцінили вплив сну на тривалість життя людини

  • Вчені заявили про суттєве збільшення довжини пеніса протягом останніх років

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?