Вчені вивчають планету з реальними умовами для наявності життя
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені вивчають планету з реальними умовами для наявності життя

Вчені вивчають планету з реальними умовами для наявності життя
Джерело:  online.ua

Британські науковці повідомили про виявлення планети, умови на якій могли сприяти появі живих організмів.

Джерело:  BBC

Що відомо про потенційно заселену планету

Повідомляється, що планета перебуває у так званій зоні проживання за умов, при яких на планеті можлива наявність рідкої води.

Материнською зіркою планети є згасаючий білий карлик. За умови підтвердження висновік вчених, це буде перша планета з потенційною ймовірністю наявності життя, що обертається навколо білого карлика.

Ми вперше побачили щось подібне в зоні проживання білого карлика. Тому є ймовірність, що на планеті, яка обертається по його орбіті, є життя, - підкреслив керівник дослідження, професор Джей Фаріхі з Університетського коледжу Лондона.

Як правило, на прикінці свого життя масивні зірки перетворюються на чорні діри, або наднові, а зірки поменше, як Сонце, стають білими карликами.

Планета, на якій вчені допускають наявність умов для появи життя, знаходиться на відстані 117 світлових років від Землі.

Науковці припускають, що планета знаходиться у 60 разів ближче до своєї зірки, аніж Земля до Сонця.

Однак в австрономів поки що не має прямих доказів існування цієї планети. У своїх припущеннях вони відштовхуються від 65 об'єктів, які за розмірами дорівнюють Місяцю, та переміщуються у зоні проживання.

Ці об'єкти залишаються на рівній відстані один від одного, а це говорить про те, що їх утримує гравітація якоїсь ближньої планети.

Зона проживання - це відстань планети до материнської зірки, не настільки велика або близька, щоб там була занадто низька, або занадто висока температура, що може сприяти виникненю умов для появи життя.

Отримані британськими астрономами дані вказують на те, що пошук потенційно заселених планет, які обертаються навколо білих карликів, мають сенс.

Астрономи продовжать вивчати виявлені об'єкті з наміром дізнатись якомога більше про цю загадкову планету, на якій можуть існувати умови для появи життя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?