Вчені знайшли простий спосіб схуднення за допомогою смартфону
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені знайшли простий спосіб схуднення за допомогою смартфону

Вчені знайшли простий спосіб схуднення за допомогою смартфону
Джерело:  online.ua

Данські науковці дійшли висновку, що людина може суттєво зменшити свій апетит, просто переглядаючи фото їжі на своєму телефоні. Це також допоможе позбутися зайвої ваги, адже вбереже від переїдання.

Джерело:  Science Direct

Що вдалося дізнатися під час нового дослідження апетиту

В мережі вкрай просто знайти різноманітні фото їжі. Як виявилося, вони стануть в пригоді тим, хто хоче навчитися контролювати свій апетит, а також пришвидшити процес схуднення.

За словами науковців з Орхуського університету, перегляд фотографій з їжею справді має вкрай дивний ефект на організм людини.

У наших експериментах ми показали, що коли учасники бачили одну й ту саму картинку з їжею 30 разів, вони почувалися ситішими, ніж до того, як побачили цю картинку. Люди, яким показували картинку багато разів, також обирали меншу порцію, ніж ті, хто бачили картину лише тричі. Те, як ми думаємо про нашу їжу, дуже важливе, — наголошує один із авторів дослідження Тьярк Андерсен.

Фото — unsplash.com

Яким чином фото допомагають знизити апетит

Науковці звертають увагу на те, що в рамках досліджень мозку ці результати пояснюються так званою теорією обґрунтованого пізнання.

До прикладу, якщо ви уявляєте собі, як кусаєте соковите яблуко, стимулюються ті самі області мозку, якби ви насправді його їсте.

Щоб з'ясувати, як світлини можуть впливати почуття ситості, Тьярк Андерсен та його команда вирішили провести декілька онлайн-експериментів, в яких брали участь сотні людей. Кожному з них показували картинки з їжею та фіксували зміну їхнього апетиту.

Не можна також не згадати про те, що ожиріння є однією із найсерйозніших проблем зі здоров'ям, з якими стикається людство.

І причина, через яку ми набираємо зайву вагу, полягає в тому, що ми їмо занадто багато їжі, особливо нездорової, і при цьому рідко займаємося спортом. Вчені сподіваються, що результати експерименту допоможуть боротися із проблемою надмірної ваги та ожиріння.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?