Велика Британія має зробити все можливе для перемоги України — полковник Кемп
Категорія
Світ
Дата публікації

Велика Британія має зробити все можливе для перемоги України — полковник Кемп

Річард Кемп
Джерело:  The Telegraph

Колишній офіцер британської армії полковник Річард Кемп у колонці для британського видання The Telegraph пише, що Велика Британія має не намагатися уникнути ескалації, а зробити все можливе, щоб забезпечити перемогу України.

Полковник Кемп проаналізував ситуацію у війні РФ проти України

У своїй колонці полковник Кемп ставить питання, чи має Захід волю підтримати правильну сторону у війнах в Європі та на Близькому Сході.

Він зазначає, що у 2023 році, попри внутрішні проблеми, Велика Британія принаймні відіграла певну роль у двох найбільш значущих конфліктах цього десятиліття, а можливо, і цього століття: Україна і Газа.

Аналізуючи ситуацію на передовій в Україні, полковник Кемп пише, що перспективи України у війні залишаються похмурими.

Довготривалий контрнаступ Києва провалився. Величезною ціною і попри героїчні бої, українська армія мало просунулась вперед, і у найближчий час подальшого просування, скоріш за все, не буде. Навіть навпаки.

Полковник Кемп також відзначає послаблення міжнародної підтримки України: США наштовхнулися на політичну стіну, а делікатна двопартійна підтримка руйнується. ЄС також опинився в глухому куті.

ЄС може обійти вето Орбана, але по всій Європі на підйомі перебувають націоналістичні партії, яким потрібно отримати електоральну підтримку, зосередившись на власному народі.

Полковник Кемп підкреслює, що лише у Великій Британії є чітка двопартійна підтримка.

Британія відіграє провідну роль у постачанні критично важливих протитанкових ракет, низки інших боєприпасів і життєво важливих засобів розвідки і спостереження.

Одним з найбільших внесків Лондона на сьогоднішній день є дипломатичний тиск на інші країни та США, а також лідерство в постачанні ракет і танків дальнього радіусу дії. Ці зусилля, пише Кемп, мають бути продовжені у 2024 році.

Крім цього, на перспективи України серйозно вплинула війна на Близькому Сході. Вона відволікла політичну увагу, а потенційно і постачання боєприпасів та інших ресурсів.

Прогноз полковника Кемпа на 2024 рік

На думку полковника Кемпа, наступний рік буде визначальним у Європі та на Близькому Сході.

Ймовірно, він включатиме подальші перемоги Росії в Україні, а також ескалацію нинішнього конфлікту між Ізраїлем та ліванською "Хезболлою".

Полковник Кемп попереджує, якщо Росія виграє війну в Україні, то це станеться через недостатню підтримку з боку США і Європи здебільшого через безпідставний страх перед Путіним.

Пріоритетом Великої Британії, на думку полковника Кемпа, має бути не палке намагання уникнути ескалації, а зробити все можливе, щоб забезпечити перемогу своїх союзників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?