Велика Британія підтримала допуск спортсменів з РФ та Білорусі до Олімпіади-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Велика Британія підтримала допуск спортсменів з РФ та Білорусі до Олімпіади-2024

олімпіада
Джерело:  The Times

Британський уряд висловив підтримку участі спортсменів із Росії та Білорусі в Олімпійських і Паралімпійських іграх 2024 року в Парижі, Франція. Про це йдеться в листі, надісланому Міжнародному олімпійському комітету і Міжнародному паралімпійському комітету.

Велика Британія підтримала участь росіян в Олімпійських іграх

Згідно з даними джерела, британський міністр спорту Стюарт Ендрю надіслав листа голові Міжнародного олімпійського комітету Томасу Баху, у якому висловлено підтримку рішення про допуск російських спортсменів на Олімпійські ігри в нейтральному статусі за дотримання певних умов.

Олімпійські ігри заплановані на період з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Санкції проти Росії у спорті

Відповідно до санкцій, запроваджених через російське вторгнення в Україну у 2022 році, МОК дозволяє лише деяким російським і білоруським спортсменам змагатися в Парижі.

Включення нейтральних спортсменів залишається спірним питанням, і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав рішення дозволити їм змагатися «ганебним».

Нейтральні спортсмени цього літа змагатимуться лише в індивідуальних видах спорту без прапорів, емблем та гімнів.

Спортсмени, які активно підтримують війну в Україні, або є контрактниками російських чи білоруських військових, не мають права брати участь у змаганнях.

335 російських спортсменів взяли участь у літніх Іграх у Токіо 2021 року як команда Олімпійського комітету Росії (ОКР), завоювавши 71 медаль. Білорусь відправила 101 спортсмена, який завоював сім медалей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?