Веслувальниці Лузан і Рибачок здобули срібло на Олімпіаді у Парижі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Веслувальниці Лузан і Рибачок здобули срібло на Олімпіаді у Парижі

Людмила Лузан і Анастасія Рибачок

Українські гребчихи Людмила Лузан і Анастасія Рибачок вибороли срібні медалі у змаганні каное-двійок на дистанції 500 м на Олімпіаді-2024 у Парижі. 

Головні тези:

  • Українські веслувальниці Лузан і Рибачок завоювали срібні медалі на Олімпіаді-2024 у Парижі, перемігши спортсменок з Канади на останніх метрах дистанції.
  • Срібло у Парижі стало для Лузан та Рибачок другим поспіль, після попереднього фінішу на другому місці у змаганні на 500 метрів на Олімпіаді в Токіо.
  • Українки Лузан і Рибачок показали високий рівень в каное-двійці на дистанції 500 метрів, де вже на півдистанції зуміли здобути перевагу над конкурентами з Канади.
  • До фіналу Олімпіади в Парижі Лузан і Рибачок пройшли через півфінал змагань, де показали відмінні результати, фінішувавши третіми в захоплюючому протистоянні.
  • Гребчихи з України Лузан і Рибачок продемонстрували професіоналізм та витривалість у змаганнях на Олімпіаді у Парижі, вразивши динамікою своїх змагань з китайськими та канадськими спортсменками.

Що відомо про успіхи українських веслувальниц Лузан і Рибачок на Олімпіаді у Парижі

Зазначається, що Лузан і Рибачок під час фінального запливу протистояло 7 пар спортсменів з інших країн.

Зокрема, зі старту лідерство тримав китайський екіпаж у складі Сюй Шисяо та Сунь Мен'я.

Подолавши половину дистанції, українські спорстменки посідали лише 6 місце.

Однак за 2 сотні метрів перед фінішем Лузан і Рибачок додали у темпі і на останніх метрах випередили спортсменок з Канади.

Зрештою, срібні медалі віддали представницям України.

  1. Китай

  2. Україна

  3. Канада

Для Лузан і Рибачок "срібло" Парижа стало другим поспіль. На Олімпіаді в Токіо вони теж фінішували другими в запливі на 500 м. Натомість золоті нагороді тоді взяли ті ж Сюй та Сунь з Китаю.

Що відомо про шлях Лузан та Рибачок до фіналу

Українські веслувальниці Людмила Лузан та Анастасія Рибачок пробились до фіналу змагань в каное-двійці на дистанції 500 метрів на Олімпійських іграх у Парижі. 

Зазначається, що українки фінішували третіми, пропустивши вперед канадських та угорських суперниць.

Час української пари склав 1:55,62 хвилини

Раніше обидві українки здобули путівку у півфінал Олімпійських ігор-2024 у каное-одиночці.

Обидві представниці України фінішували першими у своїх чвертьфінальних заїздах. Рибачок подолала дистанцію 200 метрів за 47.11 секунди, а Лузан — за 47.42.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?