Вибух у сільраді Закарпаття. Підозрюваному депутату обрали запобіжний захід
Категорія
Україна
Дата публікації

Вибух у сільраді Закарпаття. Підозрюваному депутату обрали запобіжний захід

ОГП
Суд

Депутату Керецьківської сільської ради обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу. 15 грудня він підірвав гранати під час засідання сільради.

Депутату, який підірвав гранати на засіданні сільради, обрано запобіжний захід

В Офісі Генпрокурора повідомили, що за клопотанням прокурорів депутату Керецьківської сільської ради, підозрюваному у скоєнні терористичного акту, суд обрав запобіжний захід - тримання під вартою.

У зв’язку зі смертю одного з потерпілих після вибуху гранати вирішується питання щодо перекваліфікації дій чоловіка на ч. 3 ст. 258 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Йдеться про вчинення терористичного акту, що призвело до загибелі людини.

Що відомо про вибух у сільраді на Закарпатті

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області розкрив деталі слідства. 54-річний депутат Керецьківської сільської ради Хустського району Закарпатської області за невстановлених розслідуванням обставин, придбав 3 вибухові пристрої, схожі на гранати.

15 грудня він хотів вплинути на рішення Керецьківської ТГ Хустського району, під час чого у нього виник злочинний умисел на вчинення терористичного акту, а саме, вибухів у приміщенні сільської ради.

Перебуваючи на засіданні Керецьківської сільської ради він не зміг вплинути на рішення депутатів. Далі він ненадовго залишив приміщення, повернувшись до сесійної зали, він дістав з кишень куртки три вибухові пристрої та кинув на підлогу.

Унаслідок вибухів тілесні ушкодження різного ступеня важкості отримали 23 особи, присутні в сесійній залі.

Серед постраждалих 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років. Один з постраждалих помер.

ЗМІ повідомляють, що підозрюваним є депутат від «Слуги народу» Сергій Батрин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?