Теракт на Закарпатті. У лікарні помер один з поранених
Категорія
Україна
Дата публікації

Теракт на Закарпатті. У лікарні помер один з поранених

Теракт
Джерело:  Віталій Глагола

У лікарні помер один з потерпілих від підриву гранат депутатом у Керецьківській сільській раді Закарпатської області. Правоохоронці планують перекваліфікувати справу на теракт, що спричинив загибель людини.

Перша жертва теракту на Закарпатті

Помер один із поранених через вибух гранат у сільраді Керецьківської громади на Закарпатті.

Про це повідомляє місцевий журналіст Віталій Глагола у Telegram.

55-річний депутат Віктор Пряділя із села Березники пішов із життя в лікарні Сваляви, раніше лікарі йому ампутували ногу, він перебував в реанімації у важкому стані.

Сьогодні депутату, який підірвав гранати в приміщенні сільської ради, повідомили про підозру за частиною 2 статті 258 Кримінального кодексу України, тобто теракт, який призвів до тяжких наслідків. Однак тепер справу планують перекваліфікувати на частину 3 статті 258 ККУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув'язнення строком до 15 років або навіть довічне.

Мова йде про депутата сільської ради від партії "Слуга Народу" Сергія Батрина.

Підрив гранат у сільраді на Закарпатті

15 грудня в будівлі Керецьківської сільської ради депутат підірвав три гранати прямо під час засідання сесії. Внаслідок вибухів постраждали 23 людини включно із підозрюваним.

Серед постраждалих 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років. Вони отримали поранення різної тяжкості, у більшості діагностували осколкові поранення.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявляв, що депутат заздалегідь готувався до теракту. Правоохоронці знайшли відповідні докази.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?