Від ракет так вмирають. Український фігурист виступив із "плямою крові" на ЧЄ
Категорія
Спорт
Дата публікації

Від ракет так вмирають. Український фігурист виступив із "плямою крові" на ЧЄ

Іван Шмуратко
Джерело:  Суспільне. Спорт

Український фігурист Іван Шмуратко у довільній програмі Чемпіонату Європи з фігурного катання вийшов на лід у сорочці з червоною плямою. Так він нагадав світу про війну РФ проти України.

Фігурист нагадав Європі про вбивства українців

22-річний фігурист у довільній програмі Євро-2024 вийшов у білій сорочці з "плямою крові" в районі серця.

Виступ українця став продовженням короткої програми, де він показав історію вбитої ракетою дитини та її батька, який змушений жити з цим горем далі.

Який зміст вкладав? Астрал, між життям та смертю. Не більше, і не менше. Неспівставно більше можна передати, ніж словами. Елемент з кров'ю? Бо ось так воно є, буквально. Люди від ракет так вмирають, з кров'ю, — розкрив значення символів сам Шмуратко.

Молодий українець пояснив свій підхід бажанням на світовий рівень сприйняття. Разом із хореографом Михайлом Лейбою він прагне доступно донести очевидні речі для широкої аудиторії. Багаторазовий чемпіон України пообіцяв надалі використовувати пам'ятній образи.

За свій виступ Шмуратко отримав 140,70 балів. У довільній програмі він посів 12-те місце, а загалом фінішував на 14-й сходинці. Чемпіоном Європи став француз Адам Сяо Хім Фа, який тріумфував і в короткій, і в довільній програмах.

Що відомо про Івана Шмуратко

22-річний український фігурист, який представляє Київ та спеціалізується на одиночному катанні.

Також він учасник і фіналіст Олімпійських ігор-2022 (24-те місце), учасник чемпіонатів світу (найкращий результат — 21-ше місце 2021 року).

На чемпіонаті Європи з фігурного катання Шмуратко виступає втретє у кар'єрі. На Євро-2022 показав найкращий за 20 років результат України в чоловічому одиночному катанні — 12-те місце.

Іван також чотириразовий чемпіон України (2018-2021 роки).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?