Відчули у Львові. На Закарпатті стався землетрус магнітудою до 4,5 балів
Категорія
Україна
Дата публікації

Відчули у Львові. На Закарпатті стався землетрус магнітудою до 4,5 балів

Віктор Микита / Закарпатська ОВА
Землетрус

 Ввечері 9 жовтня на Закарпатті відчули землетрус, епіцентр якого був у Словаччині. Також підземні поштовхи відчули на Львівщині.

На Закарпатті стався

У Закарпатській ОВА повідомили, що поштовхи були відчутні майже по всій території регіону.

За інформацією фахівців, це вже третій землетрус у поясі гірських хребтів Карпат.

Там закликали бути пильними і в разі повторних поштовхів перейти в безпечні місця, подалі від багатоповерхівок та інших висотних будівель.

За інформацією відділу сейсмічності Карпатського регіону Інституту геофізики ім. С. І. Суботіна НАН України, епіцентр землетрусу був в селі Нова Келча у Словаччині.

Магнітуда землетрусу становила 5 балів. Поштовхи відбулися о 21:23.

За оперативною інформацією екстрених служб, усі обʼєкти критичної інфраструктури Закарпатської області без ушкоджень, працюють у штатному режимі.

Що відомо про землетрус

Моніторингові організації повідомляють, що епіцентр землетрусу знаходився приблизно в 10 км під землею.

Поштовхи від помірних до сильних спостерігалися у східній Словаччині, а про поштовхи від слабких до помірних повідомлялося далі від епіцентру в південно-східній Польщі, північно-східній Угорщині, північно-західній Румунії та південно-західній Україні.

Повідомлень про руйнування чи жертви внаслідок землетрусу не надходило; однак можливі невеликі пошкодження в областях поблизу епіцентру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?