Відключення світла у серпні. Укренерго спрогнозувало можливі сценарії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Відключення світла у серпні. Укренерго спрогнозувало можливі сценарії

Володимир Кудрицький
Джерело:  Суспільне

Вже у серпні очікується більше генерації електроенергії, ніж у липні. Це зумовлене графіком ремонту енергоблоків та електростанцій в Україні.

Головні тези:

  • Погода та спека впливають на споживання електроенергії в Україні та можливість імпорту з Європи.
  • Укренерго розглядає різні сценарії відключень світла залежно від інтенсивності обстрілів та погодних умов.
  • Наразі спостерігається тренд на покращення в енергетичній сфері, проте дефіцит енергії може стати причиною аварійних відключень у різних областях України.

Володимир Кудрицький спрогнозував прокращення ситуації в енергосистемі України

Про це повідомив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Перше що маємо зробити — винести за дужки обстріли. Друге — ми бачимо графік виходу з ремонтів енергоблоків, різних видів електростанцій. 

Володимир Кудрицький

Володимир Кудрицький

Голова правління "Укренерго"

Також, за його словами, велику роль грає спека і те, чи буде вона спадати. 

Адже це впливає, як на наше споживання, так і на імпорт з Європи, бо там зараз також є проблеми з нестачею електроенергії. Наприклад, пару тижнів тому стався блекаут в чотирьох балканських країнах, — наголосив голова правління "Укренерго". 

Якщо спека впаде в Україні й в Європі, це дасть можливість залучати більше електроенергії з європейського напрямку, додав він.

Відповідаючи на питання, чи можна розраховувати на припинення вимкнень світла, раніше, ніж у вересні, Кудрицький зазначив, що є різні сценарії. 

Ми працюємо, відштовхуючись від найгірших. Якщо спека схлине, а інтенсивних і успішних для росіян обстрілів не буде, зменшення тривалості відключень буде більш помітним. Але загалом тренд буде на покращення, — повідомив голова правління компанії.

За його словами, погода змінює споживання на 15-20%. І для енергосистеми, різниця в 15% між одним днем і іншим — дуже велика.

Відомі графіки відключення світла 19 липня в Україні

Як повідомляє “Укренерго”, 19 липня заходи обмеження споживання будуть діяти протягом всієї доби.

Так, з 00:00 до 9:00 і з 23:00 до 24:00 діятимуть дві черги відключень.

Найбільші обмеження будуть застосовувати З 9:00 до 23:00 обленерго — три черги відключень одночасно.

Споживачі кожної області, які не належать до переліку об’єктів критичної інфраструктури, розділені на 6 черг (груп). Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні діють графіки погодинних відключень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?