Війна з ХАМАС коштуватиме Ізраїлю понад 50 млрд дол — Calcalist
Категорія
Світ
Дата публікації

Війна з ХАМАС коштуватиме Ізраїлю понад 50 млрд дол — Calcalist

Танк
Джерело:  online.ua

За попередніми оцінками, для Ізраїлю війна з угрупуванням ХАМАС у Секторі Гази обійдеться у 200 мільярдів шекелів (51 млрд доларів).

Скільки Ізраїлю коштуватиме війна з ХАМАС

Фінансове ізраїльське видання Calcalist опублікувало прогноз, посилаючись на попередні дані Міністерства фінансів Ізраїлю.

Ця оцінка базується на припущенні, що війна з ХАМАСом триватиме від 8 до 12 місяців, без участі ліванської "Хезболли", Ірану чи Ємену. Також враховується, що близько 350 тисяч мобілізованих ізраїльських резервістів незабаром повернуться до роботи.

Видання вважає, що попередня оцінка у 200 млрд шекелів, яка становить близько 10% ВВП Ізраїлю — "оптимістична".

Зазначається, що половина витрат припадає на оборону, що становлять близько 1 млрд шекелів на день. Ще 40-60 млрд шекелів становитиме втрата доходів, 17-20 млрд – компенсація бізнесу і 10-20 млрд шекелів – реабілітація постраждалих.

Атака ХАМАСу на Ізраїль та подальша війна

7 жовтня бойовики ХАМАС здійснили несподіваний напад на Ізраїль, під час якого вбили близько 1400 людей, переважно цивільних.

У відповідь на це Ізраїль розпочав бомбардування Гази та наземний наступ на анклав з населенням 2,3 млн людей. Повідомляється, що у Газі загинули більше 9 тис людей.

2 листопада ЦАХАЛ повідомив, що сили Ізраїлю оточили місто Газа, припинення війну не планують.

Розширення операції почалося після того, як переговори про звільнення заручників зайшли у глухий кут.

Даніель Хагарі офіційно підтвердив, що станом на сьогодні наземна операція просувається за планом.

Завдяки попередньому плануванню, точним даним розвідки та спільним атакам [з землі, повітря та моря] наші війська прорвали передові лінії оборони ХАМАС на півночі Сектора Гази, - додає він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?