Війська РФ атакували Куп'янськ на Харківщині. В автомобілі заживо згорів чоловік
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ атакували Куп'янськ на Харківщині. В автомобілі заживо згорів чоловік

обстріл

Російські війська 22 січня обстріляли з артилерії Куп'янськ Харківської області. Унаслідок влучання снаряду загорівся автомобіль.

Війська РФ атакували Куп'янськ на Харківщині

Згорів заживо в автомобілі після обстрілу — один чоловік загинув унаслідок ворожого удару по Куп'янську. Два влучання, попередньо зі ствольної артилерії. Росіяни вдарили по житловому будинку та легковій машині, — наголосив Болвінов.

Унаслідок атаки ще один чоловік 66 років дістав поранення, у нього різані рани спини, тулуба та передпліччя. У місті  пошкоджено багатоквартирний житловий будинок, під вікнами квартир залишилася вирва. У сусідніх будинках та приміщенні магазину повибивало шибки. 

Що відомо про ситуацію у зоні бойових дій на Харківщині

Вони будуть намагатися продавлювати постійно всю лінію фронту — це однозначно. Щодо Лимано-Куп'янського напрямку, для них кінцева ціль — це Оскільське водосховище, напрямок Ізюму, звідки вони були вибиті в рамках наступальної нашої операції. Це питання іміджеве для них, друга армія світу страшенно програла бій за Харків. Звичайно, що вони завжди будуть намагатися взяти реванш на цьому напрямку, — пояснює військовий.

Він підкреслив, що російські окупанти розуміють, що рано чи пізно, українські військові знову перейдуть у контрнаступ і Оскільське водосховище, на думку командування окупаційної армії РФ, створює загрозу прориву для ЗСУ.

А також, скажімо, вийти на водний рубіж, який має майже 80 км — це б додало їм можливість вибудувати якісь інженерні укріплення на цьому напрямку, хоча знову ж, коли вони відступали у свій час з Харківщини, то пробували по Оскільському водосховищу вибудувати фортифікації, але тоді настільки була велика паніка в їхніх військах, що вони закинули це тільки почавши якісь елементарні підготовчі роботи, — зазначає Тимочко.

Він попередив, що варто враховувати, що російські окупанти зробили висновки із власних помилок під час ведення бойових дій на території Харківської області.

Путіну конче потрібні перемоги. Ви ж бачите, він завжди може подати маленький хутір, через свою пропаганду, як перемогу. Він, мабуть, і хоче десь виступити на фоні декорації, як у свій час Наполеон на фоні єгипетських пірамід. Це все Путін, взагалі там бої на цьому напрямку втратили військове значення для них, — пояснює Тимочко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?