Війська РФ почали використовувати новітню САУ "Мальва". У чому її особливість
Категорія
Світ
Дата публікації

Війська РФ почали використовувати новітню САУ "Мальва". У чому її особливість

САУ "Мальва"
Джерело:  Defence Express

Нещодавно на фронті помітили новітню російську колісну САУ 2С43 "Мальва". Це перший відомий випадок її використання на полі бою. 

Головні тези:

  • САУ 2С43 Мальва - новітня колісна артилерійська установка, розроблена в Росії.
  • Основні характеристики САУ включають гармату 2А64 з довжиною ствола у 47 калібрів та дальність стрільби до 24,7 км.
  • Маса Мальви складає 32 тони, для її експлуатації потрібно 5 осіб, а бойовий боєзапас - 30 снарядів.
  • САУ Мальва може вести вогонь як осколково-фугасними, так і активно-реактивними снарядами на колісній базі БАЗ-6010-027.
  • Ця техніка є аналогом французької САУ CAESAR, проте має свої унікальні особливості та переваги в бойових умовах.

Росіяни використовують новітню САУ "Мальва"

Окупанти використали нову техніку під час бої у Харківській області, хоча сама САУ у цей момент була "засвічена" на території Бєлгородської області РФ.

Першу публічну демонстрацію 2С43 "Мальва" росіяни провели в 2020 році, однак армія РФ почала їх отримувати лише у жовтні 2023 року. За цей час пропагандисти двічі заявляли про успішні випробування цієї техніки, але результати не озвучували.

На думку експертів, цю САУ можна вважати російською спробою створили аналог французької САУ CAESAR. Однак їхня версія фактично передбачає перестановку гармати 2А64 калібру 152-мм від "Мста-С" із дальністю стрільби до 24 кілометрів на колісну базу.

Наразі відомо, що бойова маса "Мальви" 32 тони. Для її роботи потрібно 5 осіб. Возимий боєзапас САУ — 30 снарядів, а шасі — БАЗ-6010-027 з бронекабіною.

Що відомо про САУ "Мальва"

Ця військова техніка — розробка Центрального науково-дослідного інституту "Буревестник". Над її створенням працювали з 2010-х років.

В основі лежить гармата 2А64 з довжиною ствола у 47 калібрів. Вона здатна вести вогонь на дистанції до 24,7 км осколково-фугасними снарядами та до 29 км активно-реактивними боєприпасами.

Фото САУ у Бєлгородській області опублікував український розвідник Kriegsforscher. "Мальву" зафіксував українській розвідувальний дрон, який веде постійне спостереження за російською артилерією вздовж кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?