Війська РФ потрапили у власну пастку під час контрнаступу на Курщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ потрапили у власну пастку під час контрнаступу на Курщині

Війська РФ потрапили у власну пастку під час контрнаступу на Курщині
Джерело:  Forbes

Російська колона застрягла в протитанкових пастках, які росіяни спорудили перед українською операцію на Курщині на початку серпня.

Головні тези:

  • Російська армія застрягла в протитанкових пастках під час невдалих спроб контрнаступу на південному краю виступу в Курській області.
  • Українська 129-та бригада територіальної оборони віддалила російський контрнаступ за допомогою вибухових безпілотників, спаливши десятки одиниць бронетехніки ворога.
  • ЗСУ змогли зупинити атаку ворога в Курській області та залишили ситуацію під контролем, попри тимчасовий успіх окупантів.

Армія РФ зазнала провалу під час контрнаступу в Курській області

Як зазначає видання, атака, спрямована на підконтрольне ЗСУ село Плехово на південному краю виступу, не просто провалилася — вона провалилася найіронічнішим чином.

Російська колона застрягла в протитанкових пастках — траншеї та смузі бетонних перешкод, які росіяни спорудили перед українським вторгненням під Курськ на початку серпня.

За межами Плехово є дві основні оборонні споруди, побудовані Росією — протитанкові пастки та піхотний траншейний комплекс поблизу.

Атакуючим росіянам було важко пройти через протитанкові пастки, коли українська 129-та бригада територіальної оборони запустила хвилю вибухових безпілотників.

Наші воїни дали урок російським окупантам та їх техніці, спалили десятки одиниць бронетехніки та ліквідували особовий склад ворога, — писав український військовий кореспондент Юрій Бутусов .

Сили оборони України зупинили контрнаступ армії РФ на Курщині

У Курській області російські війська прагнули атакувати позиції підрозділів ЗСУ з флангів. Однак спроби окупантів вдалося зупинити.

Про це повідомив представник комендатури ЗСУ та речник Міноборони України Олексій Дмитрашківський.

Дмитрашківський зазначив, що станом на зараз ситуація стабілізувалася і сьогодні вона під контролем ЗСУ. Попри це часткового успіху ворог все ж досяг.

Росіяни увійшли в один з населених пунктів. Вони почали бої за інший населений пункт, але це все.

Він також додав, що на підконтрольній Україні частині Курської області залишається чимало цивільних. У деяких населених пунктах їх залишається більше сотні, а то й понад 500 жителів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?