Війська РФ вперше вдарили по Куп’янську касетною авіабомбою
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ вперше вдарили по Куп’янську касетною авіабомбою

Олег Синєгубов / Харківська ОВА
касетна бомба

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що російські окупанти в неділю, 3 березня, вдарили по Куп’янську керованою авіаційною бомбою з касетним зарядом.

Росіяни вперше атакували Куп’янськ касетною авіабомбою

В ефірі телемарафону Синєгубов повідомив, що Куп’янський напрямок залишається одним із найгарячіших на лінії фронту.

Напередодні по Куп’янську вперше зафіксували удар КАБ із касетними зарядами, — повідомив він.

Синєгубов додав, що обстріл касетними боєприпасами міст збільшує зону ураження і становить ще більшу загрозу цивільним людям.

Жителі Куп’янська розповіли, що відомо про загиблого пастора і зруйновану церкву в центрі міста

Очільник ОВА додав, що рада оборони області обговорює примусову евакуацію сімей із дітьми. Також він підкреслив, що на Куп’янському напрямку триває будівництво фортифікаційних споруд.

Які міста будуть під загрозою в разі прориву росіян під Куп'янськом

Якщо російській окупаційній армії вдасться захопити Куп'янськ на Харківщині, то під серйозною загрозою опиняться Слов'янськ та Краматорськ Донецької області.

Таку думку висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Є розуміння важливості цього флангу. Якщо він посиплеться, і росіяни візьмуть Куп'янськ, то обов'язково посунуть далі на з'єднання з Лиманським напрямком. У них будуть серйозні можливості загрожувати і Слов'янську з Краматорськом, — наголосив він.

Окрім того, за словами Мусієнка, внаслідок такого прориву зросте загроза для Харкова. 

Я не буду, як деякі, робити заяви про те, що "ось-ось підуть на Харків". Адже бої за Куп'янськ тривають уже багато місяців, і місто тримається. Але, теоретично, такий ризик, звичайно, існує, — зазначив експерт. 

Водночас Олександр Мусієнко наголосив, що шанс прориву росіян на цьому напрямку такий же, як і скрізь, його просто не можна виключати. 

Ми маємо оцінювати факти, а вони такі: за стільки місяців боїв у районі Синьківки і Табаївки — а це основні напрямки удару — РФ не має там помітних просувань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?