Війська РФ завдали ударів по Миколаївській області. Є поранений та руйнування
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ завдали ударів по Миколаївській області. Є поранений та руйнування

Віталій Кім / Миколаївська ОВА
обстріл

Російські окупаційні війська вранці у четвер, 22 лютого, завдали ударів із реактивної системи залпового вогню по селу Лимани Галицинівської громади, повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

РФ завдала ударів по Миколаївській області

Унаслідок атаки постраждав чоловік. Йому медики надали допомогу на місці. Зруйновано та пошкоджено понад 30 приватних житлових будинків. 

Напередодні війська РФ спрямували FPV-дрон по селу Дмитрівка Куцурубської громади.

Пошкоджено автомобіль. Окупанти також двічі обстріляли з артилерії по акваторії Очаківської громади та місту Очаків. На щастя, постраждалих немає.

Що відомо про підготовку РФ до масованого ракетного удару по Україні

За словами керівниці пресцентру ОК "Південь" Наталії Гуменюк, наразі росіяни завели ракетоносії до пунктів базування. Вони споряджені і готові — "хоч не всі і не повністю". 

Носії "Калібрів" зараз не в морі, але їм вистачить дві-три години, аби прибути на бойове чергування, наголосила представниця ЗСУ.

З огляду на загальну аналітику, враховуючи паузу, яку витримав ворог, розуміючи його тяжіння до сакральних дат і різні інші інтерпретації, зокрема і підготовки до тих самих квазі-виборів, які вони так активно презентують. Можна говорити, що зараз певне затишшя, можливо перед наступною бурею, — каже речниця ОК "Південь".

Наразі в акваторії морі перебуває два човни Чорноморського флоту. Йдеться про забезпечення контролю на надводною ситуацією і захист пункту базування, пояснила Гуменюк.

Крім того, вона згадала запуск вчорашньої ракети РФ, яку окупанти випустила з Чорного моря по Одещині. Цю атаку Гуменюк називає "типовою тактикою ворога". За її словами, точкові ракетні удари час від часу будуть відбуватися.

На тлі того, які втрати мала авіація, ворог обережно використовує її. З акваторії Чорного моря було завдано ракетний удар, тобто спроба виміряти готовність та щільність ППО. Ймовірно, ракета була Х-31, це протирадіолокаційна ракета. Над акваторією Чорного моря вона втратила спроможність, — пояснила Гуменюк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?