Викрадені Росією українські діти зазнають психологічного та фізичного насильства — ООН
Категорія
Україна
Дата публікації

Викрадені Росією українські діти зазнають психологічного та фізичного насильства — ООН

РФ викрадає дітей
Джерело:  The Telegraph

В ООН заявили, що викрадені Росією українські діти зазнають «психологічного або фізичного насильства». В організації також висловили стурбованість тим, що не існує системи повернення українських дітей з РФ.

ООН стурбована відсутністю системи повернення дітей

Українська влада ідентифікувала та перевірила майже 20 тисяч дітей, які були викрадені Росією під час війни.

Нада Аль-Нашіф, заступник верховного комісара ООН з прав людини, заявила, що «серйозно стурбована» ситуацією.

Немає налагодженої системи повернення українських дітей, які були передані в інші регіони окупованої Росією території або до Російської Федерації, - сказала вона.

Вона додала, що деякі з дітей, які возз’єдналися зі своєю сім’єю після того, як родичі поїхали до РФ, щоб забрати їх, описали, що зазнали або були свідками психологічного чи фізичного насильства з боку тамтешнього педагогічного персоналу.

Нагадаємо, що Міжнародний кримінальний суд звинуватив Володимира Путіна та уповноважену з прав дитини Росії Марію Львову-Бєлову у воєнному злочині - незаконній депортації українських дітей. 

Фільм “Понівечене дитинство” про викрадених дітей

Документальний проєкт «Понівечене дитинство» розповідає про викрадених до Росії українських дітей.

Російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова, яка перебуває у міжнародному розшуку, заявляла, що від початку повномасштабної війни РФ викрала з України понад 700 тисяч дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?