Випередив Шевченка. Лунін став дворазовим переможцем Ліги чемпіонів
Категорія
Спорт
Дата публікації

Випередив Шевченка. Лунін став дворазовим переможцем Ліги чемпіонів

Андрій Лунін
Джерело:  Факти

Український голкіпер мадридського Реала Андрій Лунін зумів вписати своє ім'я в історію. Уродженець Харківщини відтепер дворазовий переможець Ліги чемпіонів.

Лунін став дворазовим переможцем ЛЧ у складі Реала

1 червня на лондонському стадіоні "Вемблі" відбувся фінал Ліги чемпіонів сезону-2023/24.

У вирішальному матчі Реал переміг дортмундську Боруссію (2:0) завдяки голам Дані Карвахаля та Вінісіуса Жуніора.

Володарем престижного трофея став українець Андрій Лунін. У колекції 25-річного голкіпера це вже другий кубок Ліги чемпіонів.

Таким чином Лунін став першим українцем, який може похизуватися подібним досягненням.

Свій перший кубок ЛЧ Андрій здобув за підсумком сезону 2021/22. Тоді уродженець Харківщини був у статусі резервного голкіпера. Під час фіналу Ліги чемпіонів він був на лаві запасних.

У сезоні-2023/24 Лунін зробив вагомий внесок для здобуття Реалом 15-го трофею Ліги чемпіонів. На груповій стадії українець зіграв у двох поєдинках: проти Браги (3:0) та Наполі (4:2).

На стадії плей-оф Андрій не пропустив жодного матчу. "Королівський клуб" вибив з боротьби за єврокубок німецький Лейпциг, англійський Манчестер Сіті та мюнхенську Баварію. Українець неодноразово рятував свою команду результативними сейвами.

У вирішальному матчі проти Боруссії Лунін не зміг взяти участь через грип, яким перехворів напередодні. Тож Карло Анчелотті вирішив не ризикувати та виставив на матч Тібо Куртуа.

Хто з українців вигравав Лігу чемпіонів

Зазначимо, що лише три українці ставали переможцями Ліги чемпіонів, але лише Лунін вигравав двічі.

Лунін став в один ряд із колишнім гравцем та тренером збірної України Андрієм Шевченком та зрадником країни Анатолієм Тимощуком.

Анатолій від 24 лютого продовжує зберігати мовчання щодо війни в Україні, живе в РФ та навіть весело відсвяткував чемпіонство «Зеніта», де він і працює.

  • Андрій Лунін (Реал, Ліга чемпіонів 2021/22, 2023/24)

  • Андрій Шевченко (Мілан, Ліга чемпіонів 2002/03)

  • Анатолій Тимощук (Баварія, Ліга чемпіонів 2012/13)

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?