Вірменія стане учасницею ювілейного саміту НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Вірменія стане учасницею ювілейного саміту НАТО

Туск та Пашинян
Джерело:  online.ua

Вірменія дедалі більше віддаляється від країни-агресорки Росії. Так, Єреван офіційно підтвердив свою участь у саміті Північноатлантичного Альянсу у Вашингтоні, який відбудеться 9-11 липня.

Головні тези:

  • Лідер Вірменії Нікол Пашинян почав заявляти про майбутній вихід його країни з Організації договору колективної безпеки, але вступ у НАТО поки що не обговорюється.
  • Візит генсека НАТО до Вірменії та заклик до нормалізації відносин із сусідами свідчать про важливі зміни у зовнішній політиці країни.
  • Підтримка Вірменією ініціатив НАТО демонструє її бажання зміцнювати співпрацю та безпеку у регіоні.

Вірменія продовжує налагоджувати контакти з Альянсом та ЄС

Про рішення влади країни розповіла речниця МЗС Ані Бадалян, пише "Арменпресс".

Вона також уточнила, що офіційний Єреван отримав запрошення на саміт НАТО у Вашингтоні "у форматі партнерів, а також в інших заходах, присвячених 75-річчю Альянсу".

Після пропозиції з боку Альянсу Вірменія підтвердила свою участь.

Інших домовленостей наразі немає, — заявила Ані Бадалян.

Варто зазначити, що поки це рішення жодним чином не прокоментував лідер Вірменії Нікол Пашинян, тому невідомо, чи поїде він безпосередньо на саміт у Вашингтон 9-11 липня.

Перед цим помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О'Браєн заявив, що Штати запросили Азербайджан і Вірменію на зустріч партнерів у межах саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні, — йдеться в повідомленні.

Більше про ставлення вірменів до України та Росії можна дізнатися після перегляду інтерв’ю Online.UA з бійцем Nemesis Group Феліксом “Джаничем”:

Що відомо про відносини Вірменії та НАТО

Нещодавно прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян почав стверджувати, що його країна вийде з Організації договору про колективну безпеку, однак коли це станеться — не уточнив.

Але вступ у НАТО не є питанням, яке ми обговорювали чи обговорюємо, — додав він.

Що також вадливо розуміти, у березні генсек НАТО Єнс Столтенберг здійснив перший візит до Вірменії та закликав Єреван і Баку укласти угоду про нормалізацію відносин.

Останні події відбувалися на тлі нових різких заяв Пашиняна у бік ОДКБ, Росії й Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?