Влада посилює евакуацію з Куп’янського та Ізюмського районів Харківщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада посилює евакуацію з Куп’янського та Ізюмського районів Харківщини

Синєгубов

Очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розкрив подробиці ситуації в регіоні. За його словами, російські загарбники почали ще активніше тероризувати місцевих мешканців, що підштовхнуло владу до ухвалення нових термінових рішень.

Головні тези:

  • У зв’язку зі стрімким погіршенням безпекової ситуації, влада прийняла рішення щодо посилення заходів з евакуації цивільного населення.
  • Діти разом з родинами постійно евакуюються з прифронтових громад.
  • Охочі евакуюватися можуть звертатися на безкоштовну цілодобову гарячу лінію за телефоном: 0 800 33 92 91.

Евакуація в окремих районах Харківщини буде посилена

Що важливо розуміти, протягом останньої доби російські окупанти в області здійснили 26 атак.

За словами Синєгубова, українським захисникам вдалося зупинити усі штурмові дії ворога, однак цивільне населення все одно залишається у небезпеці.

Аби убезпечити жителів Куп’янської міської територіальної громади під час засідання Ради оборони області було ухвалено рішення щодо посилення заходів з евакуації цивільного населення. Евакуація родин з дітьми із прифронтових громад Куп’янського району триває і нині. 234 дитини з родинами були евакуйовані з 9 вересня по 14 жовтня.

Станом на вечір 15 жовтня необхідно евакуювати ще 35 дітей. На тлі стрімкого погіршення безпекової ситуації було ухвалене рішення про посилення заходів з евакуації цивільного населення в Куп’янському районі, зокрема й у місті Куп’янськ.

Синєгубов розкрив додаткові деталі

За словами глави Харківської ОВА, під час засідання Ради оборони Харківської області евакуацію в примусовий спосіб родин з дітьми оголосили в Борівській тергромаді.

Окрім того, наголошується, що евакуації підлягають 119 дітей з селища Борова.

Олег Синєгубов також наголосив, що в громаді системно проводиться роз’яснювальна робота з батьками, щодо необхідності при можливості вивезти дітей у безпечні місця.

Є попередня інформація що є ще сім’ї, які найближчим часом планують евакуюватися з громади, — додав він.

Зверніть увагу на те, що охочі евакуюватися можуть звертатися на безкоштовну цілодобову гарячу лінію за телефоном: 0 800 33 92 91.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?